anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

duminica, 22.05.2022

Trei licee ieşene incluse într-un program naţional de educaţie media

GALERIE
media media scoli
 • media media scoli
- +

Trei licee din municipiul Iaşi au fost alese de către Ministerul Educaţiei drept şcoli pilot pentru infuzarea de educaţie Media. Astfel, Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi, Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" şi Colegiul Pedagogic "Vasile Lupu" vor desfăşura începând din acestă lună activităţi de educaţie media, şcolile fiind alese în cadrul unui proces de selecţie desfăşurat la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării în cadrul programului "Unităţi de învăţământ preuniversitar cu statut de unităţi pilot, în domeniul educaţiei media".

"Faptul că Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iaşi este una dintre şcolile pilot în cadrul acestui program naţional nu este o surpriză, întrucât liceul are o bogată experienţă în domeniul implementării educaţiei media în şcoală, prin programele de anvergură în care a fost implicată şcoala în ultimii ani, dovedind o preocupare constantă faţă de această componentă, a cărei necesitate în structurile sistemului educaţional este din ce în ce mai des invocată în politicile educaţionale europene", subliniază reprezentanţii Liceului "Moisil" din Iaşi. Astfel, potrivit acestora, liceul ieşean a avut mai multe rezultate care reflectă activitatea elevilor şi a profesorilor şcolii, iar educaţia media a fost şi este o componentă esenţială în procesul educativ.

Potrivit reprezentanţilor Liceului "Moisil", din 2017 şcoala a devenit parte a proiectului "Predau educaţie media! - Laboratorul de educaţie şi cultură media", iniţiat de Centrul pentru Jurnalism Independent, Bucureşti, având loc periodic sesiuni de formare, workshopuri sau lecţii demonstrative. Legat de educaţia media, Liceul "Mosil" implementează până în 2022 şi proiectul Erasmus^ "Educational Toolkit for the Developement of Social Media Literacy". "Educaţia media este un imperativ al unui sistem educaţional modern, care îşi propune să pregătească tinerii pentru o integrare armonioasă în comunitatea din care fac parte, în acord cu realităţile societăţii contemporane. În acest sens, infuzarea anumitor discipline din trunchiul comun cu elemente de educaţie media este una dintre modalităţile eficiente prin care tinerii pot beneficia de acest tip de educaţie, iar şcoala noastră a înţeles acest lucru, după cum o dovedesc activităţile de educaţie media derulate până acum", a explicat directorul instituţiei, prof dr. Adina Romanescu.

O serie de proiecte şi activităţi dedicate educaţiei media au fost organizate deja şi de către Liceul "Negruzzi" din Iaşi sau Liceul Pedagogic în cadrul unor proiecte de sine stătătoare, dar şi inserate în cadrul unor activităţi precum "Zilele şcolii".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.