Trei licee ieşene incluse într-un program naţional de educaţie media
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Trei licee ieşene incluse într-un program naţional de educaţie media

GALERIE
media media scoli
  • media media scoli
- +

Trei licee din municipiul Iaşi au fost alese de către Ministerul Educaţiei drept şcoli pilot pentru infuzarea de educaţie Media. Astfel, Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi, Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" şi Colegiul Pedagogic "Vasile Lupu" vor desfăşura începând din acestă lună activităţi de educaţie media, şcolile fiind alese în cadrul unui proces de selecţie desfăşurat la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării în cadrul programului "Unităţi de învăţământ preuniversitar cu statut de unităţi pilot, în domeniul educaţiei media".

"Faptul că Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iaşi este una dintre şcolile pilot în cadrul acestui program naţional nu este o surpriză, întrucât liceul are o bogată experienţă în domeniul implementării educaţiei media în şcoală, prin programele de anvergură în care a fost implicată şcoala în ultimii ani, dovedind o preocupare constantă faţă de această componentă, a cărei necesitate în structurile sistemului educaţional este din ce în ce mai des invocată în politicile educaţionale europene", subliniază reprezentanţii Liceului "Moisil" din Iaşi. Astfel, potrivit acestora, liceul ieşean a avut mai multe rezultate care reflectă activitatea elevilor şi a profesorilor şcolii, iar educaţia media a fost şi este o componentă esenţială în procesul educativ.

Potrivit reprezentanţilor Liceului "Moisil", din 2017 şcoala a devenit parte a proiectului "Predau educaţie media! - Laboratorul de educaţie şi cultură media", iniţiat de Centrul pentru Jurnalism Independent, Bucureşti, având loc periodic sesiuni de formare, workshopuri sau lecţii demonstrative. Legat de educaţia media, Liceul "Mosil" implementează până în 2022 şi proiectul Erasmus^ "Educational Toolkit for the Developement of Social Media Literacy". "Educaţia media este un imperativ al unui sistem educaţional modern, care îşi propune să pregătească tinerii pentru o integrare armonioasă în comunitatea din care fac parte, în acord cu realităţile societăţii contemporane. În acest sens, infuzarea anumitor discipline din trunchiul comun cu elemente de educaţie media este una dintre modalităţile eficiente prin care tinerii pot beneficia de acest tip de educaţie, iar şcoala noastră a înţeles acest lucru, după cum o dovedesc activităţile de educaţie media derulate până acum", a explicat directorul instituţiei, prof dr. Adina Romanescu.

O serie de proiecte şi activităţi dedicate educaţiei media au fost organizate deja şi de către Liceul "Negruzzi" din Iaşi sau Liceul Pedagogic în cadrul unor proiecte de sine stătătoare, dar şi inserate în cadrul unor activităţi precum "Zilele şcolii".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.