Ultimele zile: unde se mai pot înscrie candidaţii la universităţile din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Ultimele zile: unde se mai pot înscrie candidaţii la universităţile din Iaşi

GALERIE
Admitere-facultate
  • Admitere-facultate
- +

Aproximativ 4.400 de dosare au fost depuse până în prezent la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi în cadrul concursului de admitere pentru studiile de licenţă, fiind disponibile, în total, 3.650 de locuri. Perioada de admitere pentru 9 dintre cele 11 facultăţi de pe malul Bahluiului va continua până pe 25 iulie, încheindu-se însă pentru Facultatea de Automatică şi Calculatoare (AC) şi pentru cea de Arhitectură.

La AC au fost depuse 589 de dosare pentru locurile la buget şi 27 pentru cele la taxă, fiind disponibile 370 de locuri în total. La Arhitectură sunt depuse 168 de locuri la buget şi 4 la taxă, pentru cele 91 de locuri pentru candidaţii români şi cetăţenii UE. Cu toate că Facultatea de Automatică şi Calculatoare a înregistrat în anii anteriori cele mai multe dosare, anul acesta a fost depăşită de mai multe facultăţi, iar perioada de admitere încă nu s-a încheiat.

Astfel, până în cea de-a doua parte a zilei de ieri, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei avea peste 730 de dosare, Facultatea de Inginerie Electrică peste 630, aproximativ la fel şi cea de Construcţii, iar la Mecanică erau depuse peste 560 de dosare. Un număr mare de dosare au fost depuse şi la Construcţii de Maşini (peste 280), la Hidrotehnică (280) sau peste 200 la Design Industrial (fosta Textile şi Pielărie).

Perioada de admitere se va încheia pe 25 iulie, cu o săptămână mai devreme, în perioada 25 iulie - 2 august candidaţii având posibilitatea să îşi confirme locurile la facultatea dorită.

Pentru studiile de masterat au fost depuse aproximativ 350 de dosare, o treime dintre acestea doar ieri. Pentru cele 11 facultăţi sunt disponibile 2.520 de locuri, din care 1.600 la buget.

Admiterea a intrat pe ultima sută de metri şi la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“: sunt depuse în total 995 de dosare pentru cele 648 de locuri la buget şi cele 245 la taxă. Cele mai multe dintre ele sunt la Facultatea de Medicină Veterinară - 352, în timp ce la Ingineria Resurselor Animale sunt 149, iar la Agricultură sunt 370. Doar la Horticultură ar mai fi locuri libere la buget, în contextul în care admiterea se încheie pe 23 iulie: sunt 124 de dosare pe 129 de locuri.

Andrei MIHAI, Cătălin HOPULELE

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.