Misterul din jurul bărbatului cu COVID care s-a spânzurat la Scobinţi a fost dezlegat

sâmbătă, 29 ianuarie 2022, 20:10
2 MIN
 Misterul din jurul bărbatului cu COVID care s-a spânzurat la Scobinţi a fost dezlegat

Un bărbat de 37 de ani a fost găsit spânzurat în localitatea Scobinţi, judeţul Iaşi. Acesta ar fi fugit dintr-un spital din Iasi, unde se pare ca era internat cu diagnosticul COVID. Surse medicale ne-au precizat astăzi, duminică 30 ianuarie, că bărbatul ar fi fost internat în cadrul spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi. “Ziarul de Iaşi” a luat legătură cu reprezentanţii unităţii medicale, dar până la ora editării acestei ştiri nu am primit nici un răspuns din partea celor responsabili.

Pacientul se afla în stare gravă, prognosticul în privinta stării sale de sănătate fiind rezervat. ”Bărbatul a fost adus in coma hypoxică intubat la UPU de la Spitalul de Neurochirurgie pentru că este şi COVID. A fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase şi se pare ca a plecat fără aviz medical. Poliţia a fost anunţată de către reprezentanţii spitalului. Nu ştim cauza acestui gest suicidar, prognosticul este rezervat”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

Iniţial s-a acreditat ideea că bărbatul ar fi fost pacient al spitalului de Boli Infectioase "Sfanta Parascheva" Iasi, însă acest aspect a fost infirmat încă de ieri seara de către conducerea unităţii. "Doresc să vă informez că bărbatul de 37 de ani găsit spânzurat nu a fost pacientul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi nici nu a fost consultat în cadrul Centrului de Evaluare si Tratament din cadrul unităţii medicale. Fie că sunt internaţi pentru tratament, analize sau evaluare, pacienţii sunt ingrijiţi şi protejaţi, atât din punct de vedere medical cât şi empativ, emoţional (prin intermediul cadrelor medicale cât şi a psihologilor spitalului). Indiferent de vârstă, statut social sau spirit civic, Spitalul Clinic de Boli Infectioase «Sf. Parascheva», pune pe primul plan pacientul şi aparţinătorii. Vă asigurăm de profesionalismul şi aplecarea asupra tuturor pacienţilor, aceştia fiind îngrijiţi holistic în cadrul spitalului nostru", a spus dr. Florin Roşu, managerul unităţii medicale. Diagnosticul cu Covid 19 este însă confirmat în UPU Spiridon.

Comentarii