Un consumator de „iarbă” şi-a atacat părinţii cu un ciocan şi cu o brichetă-pistol

marți, 02 august 2022, 01:50
2 MIN
 Un consumator de „iarbă” şi-a atacat părinţii cu un ciocan şi cu o brichetă-pistol

Obligat de justiţie să nu se mai apropie de tatăl său, un ieşean s-a decis să se răzbune. Înarmat cu un ciocan şi un foarfec, el şi-a atacat părinţii şi fosta iubită, distrugând maşina acesteia din urmă. Judecat pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, el a scăpat din menghina justiţiei aproape neatins.

În octombrie 2020, magistraţii Judecătoriei i-au interzis lui Radu Mihăilă să se mai apropie timp de 6 luni de tatăl său, de domiciliul acestuia ori de sediul firmei pe care acesta o administra. Ordinul a avut efect doar mai puţin de trei săptămâni. La începutul lui noiembrie, Mihăilă s-a înarmat cu un ciocan, un foarfec şi o brichetă în formă de pistol şi a coborât dintr-un taxi la sediul firmei tatălui său, în zona Hlincea.

În curtea firmei se afla parcat un VW Polo aparţinând fostei iubite a lui Mihăilă, A.O.A. Bărbatul a distrus autoturismul cu ciocanul, îndreptându-se apoi spre birourile firmei, înjurând şi ameninţându-i pe cei din jur. Speriate, fosta iubită şi mama lui Mihăilă, care lucrau în cadrul societăţii, s-au închis într-un birou, în timp ce bărbatul făcea în continuare scandal. Timp de câteva minute, acesta a lovit cu pumnii în uşa biroului, fiind cu greu liniştit de mama sa.

Chemaţi la faţa locului, poliţiştii au fost nevoiţi să-l încătuşeze. Bărbatul a fost internat timp de 10 zile la Socola, fiind externat cu diagnosticul de tulburare de persoanlitate instabil emoţională şi tulburare de comportament cauzată de consumul de substanţe psihoactive. Mihăilă consuma etnobotanice încă de la 13 ani, sub influenţa acestora manifestându-se violent. Bărbatul a fost trimis în judecată în septembrie.

La termenul din decembrie însă, A.O.A. şi-a retras plângerea pentru distrugere, Mihăilă fiind judecat în continuare doar pentru încălcarea ordinului de protecţie şi scandalul provocat. Magistraţii au luat în calcul în favoarea inculpatului lipsa antecedentelor penale, orientându-se spre o pedeapsă minimă. El a fost condamnat la doar 6 luni de închisoare, judecătorii considerând totodată că executarea efectivă a pedepsei poate fi amânată pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Foarfecele şi bricheta, care nu fuseseră folosite în timpul incidentului, i-au fost returnate.

Deşi pedeapsa stabilită a fost aproape formală, Mihăilă a contestat sentinţa, dosarul fiind preluat de Curtea de Apel. Magistraţii acestei instanţe au rămas ieri în pronunţare.

Comentarii