Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

miercuri, 21 aprilie 2021, 01:50
3 MIN
 Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

De-un par egzamplu, în ultimele zile tropăie prin târg dar şi pe piaţa de profil ştirea, la prima vedere foarte tare, că Fabrica de hapuri Iaşi ar fi pe cale să bată palma pentru a fabrica la Iaşi vaccinul Moderna. În fapt, un fakenews de zile mari, nimic adevărat, din ce am săpat.

Ca urmare, cum ştirea venea pe canale oarecum credibile, ne-am prins care-i şpilul, şi vi-l spunem şi vouă, ca să fiţi pe fază: există unii cumpărători importanţi de acţiuni la fabrică, din medii de alea, care acum ar pregăti un mişmaş de investiţii. Iar o săltare în sus a preţului, chiar şi cu o centimă, folosind astfel de fitile aruncate pe piaţă, pot însemna sume ameţitoare.

Dar, staţi pe fază, că vedem cine vinde mult zilele astea care vin, şi mai vorbim! Nu de alta, dar, dacă tot ne bagă ei în seamă, să nu-i mai băgăm noi în seamă pe viitor…

Iară cu Alexe, of…

Am ascultat şi noi ieri acele înregistrări puse în circulaţie de băieţii de la Recorder, cu discuţii dintre şeful liberal de Iaşi Alexe, pe când era ministru la Mediu, şi secretarul său de stat Gelu Puiu, omul considerat cel mai puternic liberal din zona silvică din ţară. Gelu, logic, sucevean de-al lui Flutur fiind… În discuţii, Gelu îi raporta lui Costel cum mai stă cu ameninţarea cu controale şi audituri asupra şefilor de direcţii silvice din ţară care nu vor să îşi dea demisia ca să facă loc noilor oameni ai PNL.

Savuros totul, evident. Dar asta, hai să fim serioşi: până la un punct. Căci, dacă intrăm în logica acelui articol cu înregistrările, ai putea crede că, vezi Doamne, a venit Alexe la Mediu şi schimbă ditamai specialiştii apolitici ai pădurilor cu politrucii liberali. Când, hai să fim serioşi, oamenii nu făceau decât să dea la o parte politrucii PSD ca să pună politricii lor. Iar faptul că cel pus să facă asta e omul bucovineanului Fluturel e ca un bonus, nu-i aşa?

Ei, vedeţi, şi noi când vă spuneam că toată combinaţia de la Iaşi cu Alexe în Guvern, ba chiar şi cu Chirica în partid, e cu sfori de la Suceava, voi nu şi nu: Batman, Batman…

De la nea Traian cetire

Ca să înţelegem despre ce vorbim şi, mai ales, ce mai ascultăm, haideţi să plecăm olecuţă urechea şi la ce spune nea Traian, fostul prezident! Nu că ar fi el vreun mare luminat, ba parcă în ultima vreme ne pare chiar dimpotrivă. Dar lup bătrân în politichia românească sigur este: „Anca Dragu a fost trimisă la FMI, să reprezinte România, de către Guvernul Năstase. Performanţele în tandem ale FMI şi ale Guvernului Năstase au fost privatizarea Petrom, privatizarea Sidex, privatizarea RAFO, privatizarea Băncii Agricole, privatizarea Rodipet, vânzare distribuţii de gaze, vânzare 8 distribuţii de electricitate” – la B1 dixit Băse.

No, acuma, după cum ştiţi scandalul: Anca Dragu, lider în USR-PLUS, preşedinte al Senatului, a lăudat duminică guvernarea Adrian Năstase, despre care a spus că a fost cea mai performantă din istoria României. Ca să ştim cum stăm…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii