„Afaceri“ pe bulevardul Ştefan cel Mare

Un fost angajat și-a făcut dreptate singur. A furat cuptorul de pizza în contul unei datorii

vineri, 25 mai 2018, 01:57
2 MIN
 Un fost angajat și-a făcut dreptate singur. A furat cuptorul de pizza în contul unei datorii

Un bărbat din Iaşi a vrut să îşi recupereze datoria de la o firmă şi, pentru că nu s-a putut cu vorba bună, a sustras din spaţiul acesteia utilajele pe care societatea le folosea în cadrul afacerii. Povestea s-a terminat în instanţă, unde ieşeanul a fost şi condamnat şi obligat să predea bunurile.

Povestea în care a fost implicat Dan Luca a început încă din 2012, când firma sa a subînchiriat unei alte societăţi un spaţiu situat pe bulevardul Ştefan cel Mare. Imobilul era folosit pentru prepararea şi comercializarea de produse de tip fast-food şi, astfel, firma care închiriase avea şi mai multe utilaje specifice acestei activităţi. În urma unor neînţelegeri referitoare la chirie, Luca a luat decizia să sustragă utilajele din bu­cătărie, respectiv: cuptor pizza marca Ital­forni, friteusă dublă marca Belto’s, maşină de gătit marca Belto’s, plită dublă marca Belto’s, rotisor, malaxor cu spirală, feliator marca Beckers, masă de lucru cu trei compartimente frigorifice din inox, şase saci conţinând diferite accesorii de gătit.

După ce a fost trimis în judecată, Dan Luca a fost condamnat la un an şi 6 luni de închisoare pentru fapta de furt.

„Instanţa reţine faptul că un cre­ditor care ia bunuri mobile de la de­bi­torul său, fără consimţământul acestuia, în scopul de a-l determina, în afa­ra cadrului legal, să îşi îndeplinească obligaţiile ce rezultă dintr-un litigiu patrimonial, săvârşeşte infracţiunea de furt, existând astfel manifestarea in­ten­ţiei de însuşire pe nedrept a unor bu­nuri“, au stabilit judecătorii.

Zilele trecute, Judecătoria Iaşi a decis şi ce se va întâmpla cu bunurile sustrase, stabilind ca acestea să fie restituite lichidatorului judiciar al firmei de la care au fost sustrase. Decizia nu este însă definitivă şi a fost contestată de Luca.

Comentarii