Un funcționar din Ministerul Educației și-a rezervat „pe viață” catedra la două colegii din Focșani

marți, 21 februarie 2023, 12:12
2 MIN
 Un funcționar din Ministerul Educației și-a rezervat „pe viață” catedra la două colegii din Focșani

Există o categorie de angajați din sistemul public care beneficiază pe viață de două locuri de muncă. Unul este cel în care își desfășoară activitatea și al doilea le este rezervat, denumit generic „plasă de siguranță”.

Această situație se înregistrează în educație. Din când în când, se discută despre catedrele rezervate de politicienii ajunși în diverse funcții.

Cel mai vizibil caz este cel al președintelui Klaus Iohannis, care are rezervat un post în învățământ în cazul în care, teoretic, iese din politică.

Situația poate fi abordată doar in punct de vedere moral, căci legal cei în cauză sunt acoperiți. Legea 1/2011 a Educației Naționale permite blocarea posturilor pe termen nedeterminat.

Un caz al unui profesor plecat în Ministerul Educației care și-a rezervat postul și după ce s-a angajat pe perioadă nedeterminată a apărut la Focșani. Mai mult, acesta nu a fost nici măcar angajat al unităților de învățământ unde i-a fost păstrată catedra.

Este vorba despre Marius Avram, șef Serviciu Manuale în cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, o instituție aflată in subordinea Ministerului Educației, cu atribuții importante în organizarea concursului de ocupare a posturilor în învățământ sau în ceea ce privește manualele elevilor.

În 2020, instituția a trecut printr-o reorganizare, denumirea anterioară fiind Centrul Național de Evaluare și Examinare.

De asemenea, Marius Avram ocupă și catedra de Filosofie, Logică, Argumentare și Comunicare de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani. Citeşte mai mult pe presshub.ro.

Comentarii