Un nou drum de lăţime mare în zona Moara de Vânt: de la bulevardul C.A. Rosetti la şantierul SRU

joi, 07 martie 2024, 02:50
2 MIN
 Un nou drum de lăţime mare în zona Moara de Vânt: de la bulevardul C.A. Rosetti la şantierul SRU

Municipalitatea a început demersurile pentru amenajarea unui drum provizoriu de acces la amplasamentul Spitalului Regional de Urgenţă (SRU). În Moara de Vânt va începe, în curând, organizarea de şantier şi alte lucrări pregătitoare pentru construirea SRU.

LEGENDA: Un drum asemănător va fi construit în zona C.A. Rosetti

 

Accesul provizoriu va fi făcut din bld. C.A. Rosetti, pe parcele de teren aflate în proprietate publică. Drumul va intersecta amplasamentul SRU pe latura nord-vestică, conform estimărilor ZDI. Deocamdată, Primăria nu a stabilit cu exactitate traseul. Acest drum provizoriu va fi utilizat, conform municipalităţii, în special de autocamioanele care vor evacua pământul excavat rezultat în urma săpăturilor efectuate.

„S-a luat în calcul posibilitatea ca anumite segmente din drumul temporar să facă parte din accesul final care va duce la SRU, atunci când acesta va fi finalizat. Sunt analizate mai multe variante care ţin cont de faptul că în zona respectivă sunt atât proprietăţi publice, proprietăţi private şi parcele de teren care se află în regim forestier”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Acesta a confirmat că studiul viitoarei căi de acces temporare vizează un traseu din bld. C. A. Rosetti (din zona E85) până la şantier şi a subliniat că ruta va fi finalizată de comun acord cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

„Drumul provizoriu şi organizarea de şantier vor ţine cont de proprietăţile şi parcelele amintite mai sus, astfel încât atât lucrările, cât şi transportul cu camioane să nu deranjeze în mod evident vecinătăţile, varianta cea mai optimă fiind versantul de vest al Dealului Moara de Vânt”, a mai spus Sebastian Buraga.

În context, amintim că Ministerul Sănătăţii a semnat contractul pentru primele lucrări la SRU, în valoare de aproape 30 milioane lei: organizare de şantier, excavări, împrejmuire şi alte lucrări pregătitoare. În ceea ce priveşte construirea SRU, lucrarea este estimată la 1,8 miliarde lei şi se află în procedură de licitaţie. 

Comentarii