anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un nou prorector la TUIAȘI. „Mă alătur echipei cu multă determinare“

GALERIE
Gaiginschi Lidia1
 • Gaiginschi Lidia1
- +

Lidia Gaiginschi, care va fi prorector pe probleme studenţeşti,  a fost numită în locul regretatului Cezar Oprişan, care s-a stins din viaţă în luna septembrie. Cu ce gânduri porneşte la drum noul membru al conducerii TUIASI?

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) are un nou prorector, propunerea de numire a conf.dr.ing. Lidia Gaiginschi, de la Facultatea de Mecanică, în funcţia de prorector responsabil de relaţia cu studenţii fiind validată ieri în cadrul şedinţei Senatului TUIASI. Lidia Gaiginschi va prelua atribuţiile prorectoratului la conducerea căruia se afla prof.dr.ing. Cezar Oprişan, care s-a stins din viaţă în data de 11 septembrie 2018.

Conferenţiarul Lidia Gaiginschi îşi va intra în atribuţii începând de luni. Ea a menţionat că numirea ei în funcţie o onorează din două puncte de vedere, primul fiind acela că va face parte din echipa managerială a Politehnicii, iar cel de-al doilea pentru că va avea oportunitatea de a continua munca profesorului Cezar Oprişan, „unul dintre cei mai bun profesori şi oameni ai universităţii“.

„A fost unul dintre maeştrii mei; de la el am învăţat că într-o astfel de muncă trebuie să pui suflet, să fii tenace şi înţelept, şi să tratezi pro­blemele profund şi cu mult echilibru. Am colaborat adesea cu echipa de conducere; în decursul actualului mandat, ei au reuşit să înceapă transformarea TUIASI într-un important brand universitar românesc. Mă alătur echipei cu multă determinare, cu resursele mele de experienţă, pricepere şi implicare“, a menţionat Lidia Gaiginschi.

Rectorul Dan Caşcaval spune că este convins de faptul că Lidia Gaiginschi e una dintre cele mai potrivite persoane pentru această funcţie.

„Regretatul nostru coleg, profesorul Cezar Oprişan, a avut un mod aparte de a lucra cu studenţii, mai ales din poziţia de prorector. Dumnealui a reuşit să stabilească o conexiune strâns apropiată, chiar cu interferenţe empatice şi, în acelaşi timp, foarte eficientă cu studenţii. Am spus-o, nu doar o dată, că va fi greu să putem suplini maniera de lucru deosebit de elegantă pe care acesta a reuşit să o construiască. Doamna conferenţiar are şi un fapt pe care îl consider esenţial pentru performanţa unei echipe: are un puternic simţ al apartenenţei la o echipă“, a afirmat Dan Caşcaval.

Lidia Gaiginschi a urmat cursurile Universităţii Tehnice în perioada 1988-1993, ulterior fiind inginer cercetare la Institutul Naţional de Motoare Termice, filiala Iaşi, iar în perioada 1994-1996 a devenit preparator al Politehnicii ieşene. Titlul de doctor în domeniul Inginerie Mecanică l-a obţinut în 2004.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.