Un nou protest în Tătăraşi, azi la 17,30
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Un nou protest în Tătăraşi, azi la 17,30

Oamenii din zona Oancea sunt nemulţumiţi că implementarea a două proiecte imobiliare, pe terenuri private, va duce la dispariţia de spaţii verzi.

GALERIE
protest Oancea Tatarasiprotest Oancea Tatarasi1protest Oancea Tatarasi2
 • protest Oancea Tatarasi
 • protest Oancea Tatarasi1
 • protest Oancea Tatarasi2
- +

Cetăţenii din Tătăraşi se adună astăzi din nou la protest. Manifestaţia va avea loc la ora 17.30, fiind aşteptate sute de persoane pe esplanada Oancea. Oamenii din zonă sunt nemulţumiţi că implementarea a două proiecte imobiliare, pe terenuri private, va duce la dispariţia unei zone verzi ce se află la capătul esplanadei. Investitorii sunt o firmă (Art Residence) şi o persoană fizică (Daniel Niculiţă).

Planurile urbanistice zonale au fost aprobate, dar autorizaţiile de construire încă nu au fost emise, potrivit ultimelor informaţii puse la dispoziţie de către municipalitate. Pe pagina de Facebook dedicată protestului, circa 100 de persoane îşi manifestaseră, până ieri după-amiază, intenţia de a participa la manifestaţie, în timp ce alte aproape 400 s-au declarat interesate de eveniment. „Zona verde (peste 30 de arbori şi mii de metri pătraţi de verdeaţă) din esplanada Oancea va dispărea în favoarea unor blocuri-turn, rezultând aproximativ 200 de apartamente şi 200 de maşini în plus, toate pe un teren cu risc geotehnic major“, se arată în descrierea evenimentului. Terenurile pe care se află zona verde sunt în proprietate privată, nefiind catalogate drept „spaţii verzi“, motiv suficient pentru ca Primăria să-şi justifice lipsa de intervenţie în conflictul dintre cetăţeni şi investitori. Protestele din Oancea au început acum două săptămâni. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.