Un nou supermarket Kaufland, în CUG. Calea acestuia, deschisă de Relu Fenechiu

vineri, 18 februarie 2022, 03:01
3 MIN
 Un nou supermarket Kaufland, în CUG. Calea acestuia, deschisă de Relu Fenechiu

Municipalitatea a publicat PUZ-ul aferent acestei investiţii, beneficiar al documentului fiind firma de construcţii a fostului ministru liberal al Transporturilor. Aceasta a semnat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru terenul din zona Fortus. În zonă va fi creat un sens giratoriu.

Noul magazin Kaufland din zona Fortus a intrat în linie dreaptă în circuitul de autorizare. Primăria a publicat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aferent investiţiei, beneficiarul actual fiind firma Engeko a fostului ministru Relu Fenechiu.

Potrivit unor surse din piaţa imobiliară, Engeko a semnat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru terenul din CUG. În total, Kaufland are la dispoziţie un teren de peste 17.200 mp unde va fi construit un centru comercial cu demisol, parter şi un etaj. Amplasamentul are deschidere la şos. Nicolina, în vecinătate fiind Centrul Expoziţional Moldova.

Pe şos. Nicolina este propus un sens giratoriu, pe cheltuiala investitorului, iar acccesul auto la magazin se va face printr-un drum existent pe latura nordică a amplasamentului, care face legătura cu şoseaua amintită.

„În prezent, calea de acces existentă are o lăţime de 10,25 metri plus acostamente. Se va propune lărgirea străzii pentru a asigura un profil cu două benzi pe sens de câte 3,5 m şi un trotuar de 1 m, în total un drum cu lăţime de 16 m din care 2 m de trotuar pe sens”, se arată în proiectul de PUZ.

În acest sens, investitorul va ceda, după modernizare, peste 400 mp din proprietate.

În PUZ sunt prevăzute şi amenajări de spaţiu verde: la fiecare 4 locuri de parcare se va planta un arbore, respectiv un total de 73 de copaci.

Proiectul de PUZ va face obiectul unei dezbateri publice pe 8 martie. Ulterior, va fi supus aprobării Consiliului Local şi, în final, va putea fi solicitată emiterea autorizaţiei de construire.

Ofensivă de investiţii Kaufland la Iaşi

În prezent, lanţul de retail are mai multe proiecte în derulare la Iaşi. În primul rând, săptămâna viitoare, pe 24 februarie, va fi deschis noul magazin din Tătăraşi, zona Doi Băieţi.

Un alt magazin pe care Kaufland intenţionează să-l construiască este în Galata, pe un teren din vecinătatea intersecţiei şos. Voineşti – str. Camil Ressu. Zona este în plină dezvoltare din punct de vedere imobiliar până spre „graniţa” administrativă cu comuna Miroslava. În Galata, Kaufland are un teren cu o suprafaţă similară celui din zona Fortus. În acest caz, proiectul de PUZ este în circuitul de avizare la nivelul Primăriei şi, foarte probabil, lucrările vor începe în acest an.

De asemenea, în anul 2020, Kaufland a achiziţionat un teren pe str. Bucium, respectiv o suprafaţă de 64.000 mp, fostă proprietate Moldomobila. Deocamdată, detalii despre investiţia din această zonă nu sunt cunoscute public, dar cel mai probabil şi aici vă apărea un magazin alături de alte facilităţi.

În schimb, tot în 2022 Kaufland va începe proiectul de construire a celui de-al treilea centru logistic al lanţului, pe raza comunei Miroslava, după Metro. În această zonă, Kaufland a achiziţionat peste 40 de hectare şi va avea amenaja 10 hale în patru corpuri de clădire cu rol de depozit. Fiecare hală va avea spaţiu de încărcare/descărcare, în general fiind vorba despre cel puţin 28 porţi/hală. Parcarea centrului va dispune de 435 de locuri pentru vehicule mici şi 169 locuri pentru TIR-uri.

Comentarii