Un penal cu patalama, fost ministru, cetăţean de onoare al unei comune din Iaşi

duminică, 11 februarie 2018, 11:25
1 MIN
 Un penal cu patalama, fost ministru, cetăţean de onoare al unei comune din Iaşi

Constantin Niță, fost ministru al Energiei și Economiei în Guvernul Ponta, va deveni mâine cetăţean de onoare al comunei Ciohorăni, anunţă newspascani.com. Niţă este de loc din comuna ieşeană, dar s-a lansat în “politica mare” de la Braşov, unde a condus organizaţia locală a PSD.

Fostul ministru al Energiei a fost condamnat anul trecut la 4 ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casație și Justiție pentru trafic de influență. Decizia nu este definitivă.  El a fost acuzat că a primit de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu 30.000 de euro şi peste 300.000 de lei – bani care ar fi fost folosiţi „în mare parte” pentru finanţarea PSD Braşov – ca să intervină la fostul primar al Iaşului Gheorghe Nichita pentru atribuirea unui contract firmei UTI. Este vorba despre celebrul contract de management al traficului, care i-a adus şi fostului primar de Iaşi o condamnare de 4 ani cu executare, decizie, de asemenea, nedefinitivă.

Prefectul Marian Şerbescu a postat pe pagina de Facebook mai multe poze în care apare alături de Niţă, in acest weekend, tăind panglica la noul sediu al Primăriei din Ciohorăni.

 

 

Comentarii