Un reputat specialist american, impresionat de aparatura văzută la USAMV: E la nivelul marilor universităţi din SUA şi Europa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un reputat specialist american, impresionat de aparatura văzută la USAMV: E la nivelul marilor universităţi din SUA şi Europa

GALERIE
USAMV Iasi
  • USAMV Iasi
- +

Un specialist american în ştiinţa solului, consultant al unei companii private din zona Moldovei, a apreciat faptul că echipamentele Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” rivalizează cu cele ale marilor universităţi europene, iar universitatea ieşeană ar putea fi un adevărat „hub” de cercetare în domeniul agriculturii. 

Jim Barlow, licenţiat al Colegiului de agricultură din cadrul Universităţii Politehnice - San Luis Obispo, California, are o experienă internaţională de peste 35 de ani, urmând să colaboreze cu Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu (ICAM) din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Iaşi. Jim Barlow a vizitat săptămâna trecută pentru a doua oară USAMV, stabilind împreună cu reprezentanţii universităţii modalităţile concrete de colaborare şi proiectele în care va fi implicat.

„Sunt realmente impresionat de toate echipamentele de cercetare pentru analiza fizică a solului întâlnite aici, la Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu, laboratorul fiind dotat la nivelul marilor universităţi din vestul Europei sau SUA. Consider că ICAM poate reprezenta atât pentru România, cât şi pentru sud-estul Europei un centru important de soluţii la problemele aduse de schimbările climatice”, a punctat Jim Barlow. Acesta a mai adăugat şi faptul că cercetările realizate de către profesorii ieşeni ar putea să prevină deşertificarea sau chiar apariţia fenomenului „dust bowl”- furtunile de nisip - din anii ’30 din SUA, când pe fondul mai multor ani foarte secetoşi şi al altor condiţii meteo, dar şi al intervenţiei omului, s-a pierdut complet solul fertil pe suprafeţe foarte mari.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.