Un reputat specialist american, impresionat de aparatura văzută la USAMV: E la nivelul marilor universităţi din SUA şi Europa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Un reputat specialist american, impresionat de aparatura văzută la USAMV: E la nivelul marilor universităţi din SUA şi Europa

GALERIE
USAMV Iasi
  • USAMV Iasi
- +

Un specialist american în ştiinţa solului, consultant al unei companii private din zona Moldovei, a apreciat faptul că echipamentele Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” rivalizează cu cele ale marilor universităţi europene, iar universitatea ieşeană ar putea fi un adevărat „hub” de cercetare în domeniul agriculturii. 

Jim Barlow, licenţiat al Colegiului de agricultură din cadrul Universităţii Politehnice - San Luis Obispo, California, are o experienă internaţională de peste 35 de ani, urmând să colaboreze cu Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu (ICAM) din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Iaşi. Jim Barlow a vizitat săptămâna trecută pentru a doua oară USAMV, stabilind împreună cu reprezentanţii universităţii modalităţile concrete de colaborare şi proiectele în care va fi implicat.

„Sunt realmente impresionat de toate echipamentele de cercetare pentru analiza fizică a solului întâlnite aici, la Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu, laboratorul fiind dotat la nivelul marilor universităţi din vestul Europei sau SUA. Consider că ICAM poate reprezenta atât pentru România, cât şi pentru sud-estul Europei un centru important de soluţii la problemele aduse de schimbările climatice”, a punctat Jim Barlow. Acesta a mai adăugat şi faptul că cercetările realizate de către profesorii ieşeni ar putea să prevină deşertificarea sau chiar apariţia fenomenului „dust bowl”- furtunile de nisip - din anii ’30 din SUA, când pe fondul mai multor ani foarte secetoşi şi al altor condiţii meteo, dar şi al intervenţiei omului, s-a pierdut complet solul fertil pe suprafeţe foarte mari.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.