Unde sunt banii dumneavoastră: dotări noi, de 4 stele, în birourile șefilor județului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 04.12.2021

Unde sunt banii dumneavoastră: dotări noi, de 4 stele, în birourile șefilor județului

GALERIE
Casa Patrata Iasi
  • Casa Patrata Iasi
- +

Schimbarea culorii conducerii CJ, anul trecut, a însemnat începutul unei lungi perioade de schimbări în birourile Consiliului Judeţean. Înainte de finalizarea unor proiecte, altele decât cele lansate deja în mandatul trecut, a fost finalizată renovarea şi înnoirea cu mobilier şi aparatură electronică mai întâi a birourilor şefilor Consiliului Judeţean.

Mai multe aparate de aer condiţionat cu inverter au fost înlocuite imediat după ce actualul preşedinte al CJ a depus jurământul (pe 23 octombrie 2020). Numai până la sfârşitul lunii menţionate, 11 aparate de acest fel, în valoare totală de 20 de mii de lei, au fost achiziţionate şi montate la Casa Pătrată.

Au urmat, pe 12 noiembrie, achiziţionarea serviciilor de şlefuit şi lustruit marmura, în valoare de 15.340 de lei, apoi achiziţionarea a încă 6 aparate de aer condiţionat – care între timp s-au scumpit la 12.372 de lei – şi a patru uşi de interior pentru 4.000 de lei.

La sfârşitul lunii noiembrie a venit şi mobila pentru cabinetul, secretariatul şi biroul de protocol al preşedintelui CJ: 20 de mii de lei pentru o masă de şedinţe, un dulap-bibliotecă, birou, mască pentru calorifer, două dulapuri pentru bibliorafturi, încă un dulap mascare şi unul pentru haine, comodă, birou pentru secretariat, două corpuri mobile – unul pentru imprimantă şi unul pentru expresorul de cafea.

În decembrie, au fost cumpărate 84 de rulouri de protecţie solară, în valoare totală de 14 mii de lei. Ele se adaugă unui alt lot de 20 de rulouri cumpărate în noiembrie.

Totuşi, CJ nu a aruncat tot mobilierul vechi: o parte a fost recondiţionat, mai ales cel din lemn masiv, chiar dacă această operaţiune a costat peste 10 mii de lei.

În 2021, renovările şi dotările încăperilor CJ au continuat, fără să depăşească 10 mii de lei/ birou. Aparatele de aer condiţionat şi uşile cu toc reglabil au fost cumpărate separat. Frontul de lucru a ajuns în acest moment la birourile vicepreşedinţilor – care anul trecut au primit dotări de numai 5.100 de lei fiecare, constând în aparate de aer condiţionat şi rulouri solare.

Toate aceste cumpărături au fost achiziţii directe.

La solicitarea noastră, administratorul public al judeţului ne-a confirmat cheltuielile făcute pentru înnoirea birourilor de la CJ, începând cu cel al preşedintelui şi, acum, al său. Andrei Cazacu a fost numit în această funcţie după renovarea complexului prezidenţial. El a fost instalat în mica sală de şedinţe de lângă biroul preşedintelui. De altfel, surse din Casa Pătrată ne-au spus că biroul lui Cazacu, al şefului CJ, dar şi cel al consilierilor personali ai preşedintelui şi vicepreşedinţilor CJ arată cel mai bine dintre toate, cu tot confortul necesar.

„Renovarea s-a efectuat în regie proprie, iar materialele achiziţionate pentru renovarea/ igienizarea celor şapte birouri (secretariat preşedinte, cabinet preşedinte, birou de protocol, birou administrator public, birou vicepreşedinte I, birou vicepreşedinte II, secretariat vicepreşedinţi) şi a holului de la etajul I au fost în sumă totală de 8.199 lei. Serviciile de şlefuit, lăcuit şi lustruit marmura au fost achiziţionate pentru holurile de la parter şi de la etajul I, în valoare totală de 9127,30 lei”, se arată în documentul solicitat. Totuşi, pe platforma electronică de achiziţii publice este indicată suma de 15.340 de lei pentru 260 mp de pardoseală.

Cu tot cu dispozitivele şi echipamentele electrice şi electronice, cele patru încăperi ale cabinetului preşedintelui au necesitat 69 de mii de lei. „Menţionăm că încăperea în care actualmente este biroul administratorului public al judeţului nu avea mobilier adecvat pentru această funcţiune”, precizează răspunsul primit de la CJ.

Holul renovat de la etajul I a primit de asemenea dotări de aproximativ 11 mii de lei, constând în măşti pentru calorifere şi de-acum omniprezentele rulouri solare, pe lângă un sistem de expunere a tablourilor.

„Mobilierul vechi (din anul 1970), aflat în stare de degradare şi uzură avansată, dar care era realizat din lemn masiv, cu structură robustă şi de foarte bună calitate, a fost recondiţionat şi retapiţat şi este utilizat în biroul de protocol. Dulapurile din PAL din biroul de protocol au fost achiziţionate în anul 2008, iar mobilierul din secretariatul cabinetului preşedintelui a fost achiziţionat în anul 2000. Piesele în bună stare au fost redistribuite în alte birouri”, mai arată răspunsul la solicitarea Ziarului de Iaşi.

Totuşi, ultimele dotări făcute în Cabinetul nr. 1 de la CJ datează din timpul mandatului lui Constantin Simirad (2008-2012), la care adusese îmbunătăţiri succesorul lui, Cristian Adomniţei (2012-2016).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.