Universităţile de Arte se reunesc într-un consorţiu la Iaşi, în prezenţa ministrului Educaţiei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Universităţile de Arte se reunesc într-un consorţiu la Iaşi, în prezenţa ministrului Educaţiei

GALERIE
Univ.-Arte-Iasi
  • Univ.-Arte-Iasi
- +

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, face în cursul zilei de astăzi o vizită la Iaşi în care se va întâlni şi cu reprezentanţi din mediul universitar, dar şi din preuniversitar.

Motivul principal pentru apariţia acestuia la Iaşi este participarea la o ceremonie organizată la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi (UNAGE). Astfel, astăzi, de la ora 12.00, la sediul universităţii, va avea loc ceremonia de semnare a acordului de constituire a Consorţiului Universitar Arte.

Este unul dintre puţinele domenii unde nu există o asociere a universităţilor de profil din ţară, iar la Iaşi vor fi prezenţi rectorii sau reprezentanţii tuturor celor 6 universităţi de arte din România.

Pe lângă aceştia, sunt invitaţi să facă parte, ca membri fondatori, şi reprezentanţii Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova, iar restul de 11 universităţi din ţară, care au programe de studiu artistice în cadrul facultăţilor de profil, deşi sunt universităţi generaliste, vor avea calitatea de invitaţi permanent la întâlnirile consorţiului.

„Ne propunem să dezvoltăm domeniul universitar artistic şi să reprezentăm şi interesele fiecărei universităţi care face parte din consorţiu. Să atragem nişte finanţări şi proiecte de anvergură, să fim mai vizibili pe plan naţional şi internaţional, dar vrem să şi dezvoltăm domeniul artelor în România”, a declarat prof.dr. Aurelian Bălăiţă, rectorul UNAGE.

Pe lângă ministrul Educaţiei, la eveniment va fi prezent şi Vasile Asandei, director general al Agenţiei de Dezvoltare Nord-Est, cât şi Mihai Chirica, primarul Iaşului, reprezentanţii celorlalte universităţi de stat din Iaşi şi alte oficialităţi locale.

Vizita ministrului la Iaşi nu se rezumă doar la participarea la ceremonia de la UNAGE, ci înainte de acest moment va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai profesorilor din liceele din judeţ.

ISJ nu a dorit să facă precizări cu privire la tematica abordată sau la discuţiile ce vor avea loc, însă mai multe surse consultate de „Ziarul de Iaşi” au precizat că este vorba despre problemele generice ale sistemului, şi nu vreo problemă specifică a Iaşului.

Acestea din urmă ar urma să fie semnalate ministrului chiar în cadrul întâlnirii. În orice caz, Sorin Cîmpeanu va susţine declaraţii de presă la ora 11.30, la sediul ISJ Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.