Unul dintre traficanţii de droguri din Tg. Cucu a fost urmărit şi prins spre Tomeşti

joi, 14 noiembrie 2019, 02:50
2 MIN
 Unul dintre traficanţii de droguri din Tg. Cucu a fost urmărit şi prins spre Tomeşti

Traficanţii de droguri care au fost prinşi cu focuri de armă în timp ce tranzacţionau două kilograme cu cannabis lângă sediul DIICOT din Târgu Cucu au fost reţinuţi de către poliţiştii antidrog. 

Este vorba despre patru bărbaţi şi o femeie: Dan Mărtinaş de 40 de ani, din Iaşi, Cosmin Neculau de 29 de ani, din Iaşi, Petru Lorintz de 43 de ani din Caraş Severin, Maria Lorintz de 44 de ani, din Caraş Severin şi Simion Hangan, din Bistriţa Năsăud. Primii doi din Iaşi se aflau într-un Volkswagen Touareg negru, iar ceilalţi trei într-un BMW seria 5 cu numere de înmatriculare de Timişoara. Aceş­tia au fost opriţi în trafic de către poliţiştii antidrog de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Orga­nizate (BCCO) Iaşi chiar pe strada Cucu. Cei trei care se aflau în autoturismul BMW cu numere de înmatriculare de Timişoara au încercat să spargă blocada poliţiş­tilor.

Unul dintre ei a reuşit să fugă, fiind prins ulterior în zona Coca Cola, către Tomeşti. Cei reţinuţi de către poliţişti au încercat să tranzacţioneze două kilograme de cannabis şi alte droguri de mare risc. Marţi seară, procurorii şi poliţiştii au solicitat judecătorilor Tribunalului Iaşi şapte mandate de percheziţii dintre care cinci în Iaşi, unul la Caraş Severin şi unul la Timişoara. Atât ieşenii cât şi ceilalţi trei făceau parte dintr-o reţea internaţională care introduceau în România droguri de mare risc, pe filiera Spania – Timişoara Iaşi. De asemenea, unul dintre cei reţinuţi care se aflau la volanul unuia dintre cele două autoturisme a fost găsit drogat, pe numele lui adăugându-se şi infracţiunea de conducerea unui autoturism sub influenţa substan­ţelor psihotrope.

Comentarii