USAMV şi-a deschis porţile într-o ceremonie în care a domnit optimismul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Pandemia marchează deschiderea anului universitar la Agronomie

USAMV şi-a deschis porţile într-o ceremonie în care a domnit optimismul

GALERIE
USAMV Iasi
 • USAMV Iasi
- +

Prima instituţie de învăţământ superior din Iaşi care şi-a deschis porţile în noul universitar este, ca de obicei, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”. Festivitatea de deschidere nu a mai avut loc, ca de obicei, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, ca în fiecare an, date fiind şi lucrările ample care au loc acolo, dar motivul principal fiind asigurarea unor condiţii de siguranţă şi de distanţare socială pentru participanţii la festivitate.

Câteva sute de tineri, cadre didactice şi susţinători ai universităţii au fost prezenţi pe terenul de fotbal din campus, unde reprezentanţii universităţii au muncit tot weekendul să aşeze scaune în structuri tip romb pe terenul de joc, la distanţă 1,5 metri unul de celălalt, şi să amenajeze tribunele pentru a putea găzdui maximum de persoane în condiţii de siguranţă. De aceea a fost şi evitată o ceremonie cu fast, a universităţii, şi s-a trecut direct la ceremoniile de deschidere oficială a anului universitar organizate de fiecare facultate în parte. Astfel, de la ora 10.00, Facultatea de Agricultură, alături de conducerea USAMV, cadrele didactice şi studenţii de anul I au dat drumul festivităţilor, atmosfera fiind una relaxată, în ciuda încărcării date de măsurile de protecţie respectate de toţi participanţii.

Ulterior, scena a fost cedată celor de la Facultatea de Horticultură, de la ora 11.00, Zootehnia a urcat pe scenă la ora 12.00, şi Medicina Veterinară a încheiat seria festivităţilor de la ora 13.00. „În pofida acestei pandemii, care ne-a schimbat cu totul existenţa, modul de viaţă, modul în care interacţionăm, universitatea, prin cadrele didactice, îşi asumă şi în aceste condiţii şi în acest an rolul de a educa, de a forma, de a crea noi generaţii de studenţi şi specialişti. Îmi exprim dorinţa, în pofida acestor dificultăţi, că şcoala agronomică ieşeană va continua tradiţia şi va fi un pol de cunoaştere, un pol de excelenţă, un pol pentru devenire şi împlinire umană adunând reuşite pentru studenţii şi dascălii lor”, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iaşi. În cadrul ceremoniilor, toţi studenţii cu merite profesionale deosebite la sfârşitul anului universitar trecut au primit premii de excelenţă pentru rezultate obţinute, ei fiind, de altfel, singurii studenţi din ani mai mari care au fost prezenţi alături de boboci, cei din anul I. Odată cu deschiderea anului, va începe şi activitatea didactică la USAMV.

Cursurile vor fi desfăşurate strict online de studenţii de la licenţă, iar în primele şapte săptămâni din semestrul I, studenţii de la ciclul de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, de la facultăţile de Agricultură, Horticultură şi Zootehnie, din anii I şi II vor efectua activităţi didactice practice (laboratoare/seminarii) faţă în faţă, iar studenţii din anii III şi IV vor efectua aceste activităţi didactice on-line. Studenţii de la Facultatea de Medicină Veterinară, din subgrupele A, din toţi anii de studii, vor efectua activităţi didactice practice faţă în faţă, iar studenţii din subgrupele B, din toţi anii de studii, vor efectua aceste activităţi online. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Alexandru LĂZESCU

Cum s-au transformat o parte din mass media din câini de pază ai democrației, în agenți de propagandă și portavoce a autorităților

Marea majoritate a jurnaliştilor români continuă să se închine la „icoanele” New York Times, Washington Post, CNN, The Guardian, nerealizând că acestea au deviat între timp semnificativ de la etica şi standardele tradiţionale ale jurnalismului.  

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre ororile nazismului

Nichita DANILOV

Câte ceva despre ororile nazismului

Realitatea din lagărele de naziste era atât de cosmetizată de aparatul de propagandă, încât chiar şi prizonierii proaspăt aduşi în vagoanele de vite sigilate aveau tendinţa să nu dea crezare sinistrelor zvonuri legate de exterminare. Ca să nu intre în panică, deţinuţii ce coborau din trenuri aveau parte de o privelişte aproape bucolică. E drept că exista sârmă ghimpată. Dar dincolo de sârmă domnea o ordine desăvârşită.

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Ciprian IFTIMOAEI

Povestea unui newsletter: Eminescu şi statistica

Pe la începutul lunii decembrie 2021, mă pomenesc cu un telefon de la prietenul şi colegul Bogdan Pătărlăgeanu de la Direcţia de Comunicare a Institutului Naţional de Statistică (INS) cu propunerea de a colabora la un Newsletter pentru Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) în care să surprindem crâmpeie din publicistica economică şi socială a poetului Mihai Eminescu, eventual, condimentate cu date statistice. Mai înainte de toate, prietenul Bogdan se interesă dacă ştiu ceva despre legătura lui Eminescu cu statistica, parcă, bănuind că am în lucru un studiu cu tema „Scurt istoric al statisticii oficiale în România” în care aveam câteva rânduri despre tema în cauză.

Atenţie la trend

Michael ASTNER

Atenţie la trend

În loc de motto: Jocurile minţii// cum mai reuşim noi/ să ne construim/ propriile capcane - cu cât mai sofisticate,/ cu atât mai durabilă/ propria închisoare.

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X