Vaccin la medicul de familie: ruralul a luat faţa urbanului în județul Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Vaccin la medicul de familie: ruralul a luat faţa urbanului în județul Iași

GALERIE
vaccinul-johnson-johnson
  • vaccinul-johnson-johnson
- +

Raportul este de 1.864 la 1.375. De la 60 de medici de familie incluşi iniţial în program s-a ajuns acum la 127.

Numărul vaccinărilor în cabinetele medicilor de familie din mediul rural este mai mare decât cel din cabinetele din mediul urban. Cel mai probabil, locuitorii municipiilor Iaşi şi Paşcani şi a celorlalte oraşe din judeţ au preferat să se imunizeze la centrele de vaccinare, şi nu în reţeaua medicilor de familie.

„Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, numărul persoanelor vaccinate în mediul urban la cabinetele medicilor de familie până pe 2 iunie era de 1.375, iar numărul persoanelor vaccinate în mediul rural la cabinetele medicilor de familie până la aceeaşi dată era de 1.864. De la demararea activităţii de vaccinare la operatorii economici, cinci companii private au demarat procesul de vaccinare. Două echipe mobile s-au deplasat la aceste companii şi au efectuat 522 de vaccinări“, a precizat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Programările pentru vaccinare se realizează pe listele deschise de fiecare medic în cabinete, acesta stabilindu-şi programul de imunizare. Vaccinul pus la dispoziţia medicilor de familie este Johnson&Johnson, se administrează într-o singură doză şi poate fi făcut tuturor persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Dacă, iniţial, doar aproximativ 60 de medici de familie şi-au arătat disponibilitatea de a se implica în campania de vaccinare, numărul acestora a ajuns la 127, în câteva săptămâni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.