Vasile Arhire, fostul șef al TVR Iași, a pierdut procesul cu jurnalista Oana Lazăr căreia îi cerea daune de 50.000 de lei

vineri, 26 aprilie 2024, 16:03
2 MIN
 Vasile Arhire, fostul șef al TVR Iași, a pierdut procesul cu jurnalista Oana Lazăr căreia îi cerea daune de 50.000 de lei

Tribunalul Iași a respins ieri, 25 aprilie 2024, cererea fostului șef al TVR Iași, Vasile Arhire, prin care solicita jurnalistei Oana Lazăr, membră a filialei MediaSind TVR Iași,  50 000 lei daune morale. În acest Dosar Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu Filiala MediaSind TVR au  angajat pe unul dintre cei mai buni avocați ai Baroului Iași și au depus o cerere de intervenție în interesul Oanei Lazăr. Totodată, în cadrul procesului, alături de avocat, membra de sindicat a fost reprezentată de președintele SRJ MediaSind Cristi Godinac și de președintele Filialei MediaSind TVR, Sorin Torică (FOTO JOS). 

Cunoscuta jurnalistă de la Studioul Teritorial Iași al Societății Române de Televiziune, Oana Lazăr, cea care a avut curajul să reclame public abuzurile și corupția din instituție, a fost chemată în judecată de către fostul director executiv al stației, Vasile Arhire, în prezent jurnalist tv la același post public! Acesta era nemulțumit că în avertizarea jurnalistei TVR preluată de mai multe publicații, se face referire la calitatea sa de fost informator al Securității.

Citiți și: Scrisoare deschisă: Nemulțumiri în cadrul studioului teritorial Iași al TVR

Chiar dacă CNSAS nu i-a atribuit calitatea oficială de lucrător/colaborator al fostei Securități deoarece nu a găsit/prezentat delațiunile acestuia, documentul confirmă însă că Vasile Arhire a semnat “pactul cu diavolul”, fiind recrutat în anul 1977, având nume de cod DAN, dosar fond de rețea R 276104: „Domnia sa a fost recrutat în anul 1977 pentru încadrarea informativă a anului 3 de studiu din cadrul Liceului nr. 1 Mihail Sadoveanu din Iași. A avut numele conspirativ Dan.” – se arată în adeverința CNSAS.

Acesta este și unul dintre  motivele pentru care atât jurnalista TVR dar și organizația noastră au atras atenția în mod public că numirea și menținerea în funcția de coordonator editorial la TVR Iași a unei persoane care a semnat și a acceptat să facă parte din structura informativă a fostei securități, reprezintă o incompatibilitate cel puțin morală cu calitatea de jurnalist profesionist, dar și cu cea de conducere în cadrul unei instituții  publice de presă.

SURSA: mediasind.ro

 

Comentarii