Un trist record de conducere sub influenţa alcoolului

VIDEO: Fără permis, cu o alcoolemie de 5 la mie, a furat o maşină adusă la spălătorie

marți, 12 decembrie 2017, 02:59
2 MIN

Caz alarmant! Angajatul unei spălătoriii a fost prins aproape de comă alcoolică, la vo­lanul unui autoturism pe care îl furase. Au­toturismul, un Renault Kadjar, aparţinea unei firme de leasing care lăsase maşina în curtea spălătoriei „La Barieră“, situată în zona trecerii de cale ferată Comat.

Fapta a avut loc în jurul orei 23, atunci când un angajat al spălătoriei, Florin Florescu, a decis împreună cu câţiva colegi să „dea o tură“ până pe Bucium la Releu. Florescu s-a urcat la volan, iar locurile din spate au fost ocupate de către o femeie, un copil şi alţi doi colegi de la spălătorie.

„A venit soţia şi copilul unui coleg, la muncă, şi copilul voia să fie plimbat. Aşa că am decis să mergem până la Releu. Am mers până acolo, am stat vreo oră şi ju­mătate, apoi, ne-am întors. Când mergeam spre Splai Bahlui, ne-a tras poliţia pe dreapta“, ne-a povestit vesel, Florin Florescu, angajatul spălătoriei.

După ce a suflat în fiolă, po­liţiştilor nici nu le-a venit să crea­dă: aparatul a arătat o alcoolemie de 2,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cantitatea de alcool din sânge a individului este dublă, cel mai probabil în jur de 5 mg/l alcool pur, un record pentru poliţia din Iaşi. Ieri la amiază, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pentru infracţiunile de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. Poliţiştii au precizat că au tras individul pe dreapta deoarece acesta circula fără lumini, cu viteză, şi haotic.

„La data de 10 decembrie, în jurul orei 23.30, poliţiştii de la Biroul Rutier Iaşi au depistat în trafic pe Splai Bahlui, un autoturism care circula haotic şi cu viteză, fără a avea luminile de întâlnire în func­ţiu­ne. În urma verificărilor, a rezultat că şofe­rul din comuna Ungheni nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehi­cule. De asemenea, întrebat de către poliţişti cu privire la circumstanţele depistării în tra­fic la volanul autoturismului, bărbatul a precizat că a luat autoturismul după ce acesta fusese adus la spălătoria unde este el angajat“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii