(VIDEO-FOTO) Şoferul de microbuz care conducea cu două telefoane în mâini, chemat la Poliţie

miercuri, 30 mai 2018, 01:50
2 MIN
 (VIDEO-FOTO) Şoferul de microbuz care conducea cu două telefoane în mâini, chemat la Poliţie

Conducătorul auto a fost filmat de călătorii pe care îi transporta pe ruta Piatra Neamţ – Roman – Iaşi. El riscă doar două puncte de amendă.

Poliţitştii rutieri ieşeni au chemat la audieri un bărbat care a fost filmat folosind telefoanele mobile în timp ce conducea un microbuz de transport persoane înspre Iaşi. Conducătorul auto a fost filmat şi fotografiat în timp ce folosea telefoanele în acelaşi timp, fără a fi cu ambele mâini pe volan şi fără a fi atent la drum. Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi ne-a precizat, ieri la prânz, că şoferul urma a fi audiat, el fiind deja chemat la sediul Poliţiei Rutiere.

„În urma audierilor se va stabili, în funcţie de rezultatele cercetărilor, şi posibila sancţiune ce poate fi aplicată“, ne-a spus Vâjiac. pentru acest tip ce faptă, Codul Rutier prevede o sancţiune de două puncte amendă, adică 380 de lei. Şoferul microbuzului de pe ruta Piatra Neamţ – Roman – Iaşi a fost filmat folosind telefoanele în cursul dimineţii de duminică, de unul dintre pasageri, un tânăr care venea la Iaşi. Acesta a relatat că şoferul şi-ar fi numărat şi banii tot în timp ce conducea.

„Nu mi se pare normal să se întâmple acest lucru, am mai văzut cazuri similare, dar acum tipul ăsta a întrecut orice limita, cum poţi să conduci şi să butonezi doua telefoane concomitent? Ar trebui trase semnale de alarma, eventual patronii firmelor de transport să nu permită asta. Mai bine devine domnul şofer vedetă acum, decât dupã ce nenoroceşte câteva familii, cum se întamplă din ce în ce mai des pe străzile din patria noastră“, a precizat pasagerul. 

Comentarii