Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

VIDEO La Aeroport nu veți putea ajunge cu mașina în zilele următoare! Cozi infernale, ”intervale roșii”, fugit prin pădure cu bagajul în spinare

GALERIE
aeroport iasi
  • aeroport iasi
- +

Trecerea la orarul de vară la Aeroportul Iași și lipsa unui drum adecvat de acces au dat peste cap traficul rutier spre aerogară. Imaginile de ieri, (VEZI AICI) cu cozile întinse de mașini și pasageri care aleargă cu bagajele printre autoturisme, ar putea deveni o obișnuință în perioada următoare, în unele zile ale săptămânii. Anul acesta, aeroportul va ajunge la pragul de 2 milioane de pasageri, conform estimărilor actuale.
 

De exemplu, ieri, într-un interval de doar 60 minute, au fost 9 decolări de pe Aeroportul Iași, iar acest lucru a însemnat un aflux cuprins între 1.500 și 2.000 de pasageri, conform directorului aerogării Romeo Vatră. 

La cele două cauze principale se adaugă și faptul că, în prezent, se desfășoară lucrări la infrastructura aeroportuară (terminal, o nouă parcare) care au generat anumite restricții de acces. Despre aceste restricții, conducerea aerogării a avertizat în mai multe rânduri în ultimele luni. Blocajele au survenit în zona actualului terminal, acolo unde pasagerii coboară pentru a se îmbarca. 

Zilele de weekend și joia se anunță a fi cele mai aglomerate. Însă, „intervale roșii” (orele de vârf) sunt în fiecare zi între 6.00 – 8.00 și 12.30 – 15.00. Din acest motiv, conducerea aeroportului roagă pasagerii să vină cu 2-3 ore înainte pentru a reduce din aglomerație. De asemenea, pe cât posibil, să se renunțe la autoturisme personale, iar deplasarea să fie făcută cu autobuzele CTP.

Amintim că Ryanair a început în weekend să opereze de pe aerogara ieșeană (cu 4 noi curse), iar Wizz Air a crescut semnificativ frecvențele, după ce a renunțat la operațiunile de pe Aeroportul din Chișinău. 

În această dimineață a avut loc o ședință la Aeroport pe temă, iar una dintre primele măsuri a vizat eliberarea de mașini a parcării de scurtă durată: de regulă, aici parchează autoturisme ale partenerilor instituționali ai aerogării (Poliția, SRI, agenții de frontieră etc.). De asemenea, Poliția Locală va mobiliza agenți în teren, în punctele cheie, în încercarea de a fluidiza circulația la orele de vârf.

 „Trecerea la orarul de vară a însemnat dublarea unor frecvențe și introducerea unor noi zboruri. Facem eforturi să ameliorăm situația, dar prea multe măsuri nu putem adopta, până la urmă drumul are o singură bandă de circulație pe sens. Vom apela la Poliția Locală, vom elibera parcarea de scurtă durată și analizăm și alte soluții. Ce trebuie transmis este ca pasagerii să vină cu 2-3 ore înainte de cursă. Cele mai multe decolări le avem în intervale precum 6-8 dimineața, și la amiază, între 12.30 – 15.00, iar cele mai multe frecvențe sunt în zilele de weekend, dar și în timpul săptămânii, un exemplu ar fi ziua de joi”, ne-a declarat Romeo Vatră.

O altă soluție adoptată constă în amenajarea mai rapidă a noii parcări (parte din proiectul de modernizare aflat în derulare, din fața noului terminal), astfel încât această parcare să fie dată în folosință în cursul verii.

VIDEO: Ioana Soreanu

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri