VIDEO – Un inconştient care circula cu 140 km/h prin oraş s-a filmat şi a publicat imaginile pe internet

miercuri, 27 octombrie 2021, 08:14
2 MIN
 VIDEO – Un inconştient care circula cu 140 km/h prin oraş s-a filmat şi a publicat imaginile pe internet

Cursă nebună cu un BMW, luni seară, pe bulevardul Calea Unirii din municipiul Suceava. Şoferii care se aflau în trafic au observat un autoturism BMW care circula cu viteză excesiv de mare şi care a trecut pe culoarea roşie a semaforului electric de la intersecţia cu strada Traian Vuia.

În autoturismul din care răsunau manele la maxim se aflau mai mulţi tineri, iar un pasager de pe bancheta din spate a filmat „isprava”. Imaginile au fost publicate apoi pe Instagram.

Înregistrarea suprinde momentul în care autoturismul care circula pe bulevardul Calea Unirii, dinspre cartierul Burdujeni, se apropie de interescţia cu strada Traian Vuia. Şoferul accelerează, depăşeşte coloana de maşini care aştepta la culoarea roşie a semaforului electric, şi îşi continuă deplasarea către zona centrală a municipiului Suceava. În imagini se poate observa că acul vitezometrului pare să ajungă în zona de 140 km/h, iar şoferul abia reuşeşte să controleze direcţia, mai ales în condiţiile asfaltului denivelat de pe acea porţiune. Spre deosebire de alte structuri judeţene din ţară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi-a făcut un obicei din a ignora cu desăvârşire astfel de imagini apărute în spaţiul public, indiferent de pericolul social şi de gravitatea faptelor săvârşite. 

Chiar dacă abateri grave şi periculoase pentru siguranţa participanţilor la trafic sunt filmate şi difuzate pe reţelele de socializare sau în mass-media, şeful IPJ Suceava, Florin Poenari, refuză cercetarea unor astfel de încălcări ale legii.

Atitudinea ignorantă şi permisivă a şefului IPJ Suceava, Florin Poenari, este greu de înţeles mai ales în condiţiile în care judeţul Suceava se află de zece ani pe primul loc pe ţară la numărul de accidente rutiere mortale produse în cea mai mare parte tocmai din indisciplinei la volan.

SURSA: stirisuceava.net

Comentarii