Votul final pe întregul buget, astăzi! Un singur amendament pentru A8

vineri, 15 februarie 2019, 03:01
1 MIN
 Votul final pe întregul buget, astăzi! Un singur amendament pentru A8

Un al doilea amendament, suplimentarea creditelor bugetare de la 9 la 37 de milioane de lei pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate pe tronsonul Tg. Mureş-Tg. Neamţ, nu a avut acelaşi succes.

Alocarea de fonduri în valoare de 22,5 milioane lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ungheni-Iaşi-Tg. Neamţ din Autostrada Unirii este singurul amendament pentru A8 aprobat de Camera Deputaţilor la Legea Bugetului, care va fi adoptată azi în forma finală, în plenul Parlamentului.

„După promulgarea legii, adoptarea bugetului în forma actuală este cel mai important pas, mai ales în condiţiile în care Autostrada Iaşi-Tg. Mureş este în responsabilitatea integrală a Ministerului Transporturilor“, a spus iniţiatorul acestui amendament, Petru Movilă (PMP).

Deputatul ieşean le-a mulţumit tuturor celor care au votat „pentru“, avertizându-i că „vom mai avea mult de muncă până la concretizarea investiţiei“.

Un al doilea amendament al parlamentarului n-a avut acelaşi succes. El se referea la suplimentarea fondurilor alocate pentru revizuirea studiilor de fezabilitate, respectiv la suplimentarea creditelor bugetare de la 9 la 37 de milioane de lei pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate pe tronsonul Tg. Mureş-Tg. Neamţ.

Amintim că, pe lângă cele 9 milioane, în proiect mai apăreau 27 de milioane de lei credite de angajament, finanţare care de fapt are un statut incert.

Comentarii