Vreți ca un copac din Iași să vă poarte numele? Cum puteţi adopta un arbore din municipiu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Vreți ca un copac din Iași să vă poarte numele? Cum puteţi adopta un arbore din municipiu

GALERIE
copaci iasi
  • copaci iasi
- +

Situaţia arborilor din municipiu va fi integrată în harta digitală a Iaşului. Este vorba despre acei copaci pe care îi vor îngriji ieşenii în cadrul campaniei "Adoptă un arbore în cartierul tău".

Pentru a participa la campanie, cei interesaţi trebuie să completeze un chestionar care poate fi accesat la adresa online iasismartcity.ro. Prin completarea chestionarului, cetăţeanul se angajează să îngrijească arborele adoptat şi să raporteze la autorităţile locale orice problemă sesizată în creşterea lui. Fiecare arbore va primi un nume de la "părintele adoptiv", iar copacul va apărea pe harta digitală a Iaşului cu numele dat de acesta. Pentru afişarea arborilor pe harta interactivă, Primăria a încheiat un contract cu firma Schubert&Franzke, companie care va integra noul modul pentru o sumă de circa 1.000 euro (inclusiv TVA).

Situaţia arborilor va putea fi accesată pe harta map2web, o aplicaţie software utilizată şi în alte oraşe din ţară. În prezent, pe harta digitală a Iaşului pot fi vizualizate, într-un mod interactiv, străzile din oraş, puncte de interes (muzee, biserici, galerii de artă, restaurante, producători locali, agenţi economici, unităţi de cazare, agenţii de turism şi altele), instituţii publice, unităţi de învăţământ, spitale, policlinici, reţeaua de transport public, pistele de biciclete, zone de parcare şi locurile unde sunt amplasate parcometrele, infrastructura de parcuri şi principalele obiective turistice. Ultima actualizare importantă a hărţii digitale a Iaşului datează din vara anului 2019, când municipalitatea a încheiat un contract cu Schubert&Franzke SRL în valoare de aproximativ 10.000 euro. Harta digitală poate fi accesată la adresa online iasi-city.map2web.eu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.