100 de studenţi de la universităţile din ţară pot veni în practică la UMF Iaşi

marți, 16 februarie 2016, 02:51
1 MIN
 100 de studenţi de la universităţile din ţară pot veni în practică la UMF Iaşi

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi au posibilitatea să participe la o serie de stagii de schimb la alte instituţii de învăţământ superior de profil din ţară, acum fiind stabilite şi locurile de care aceştia dispun în acest sens. Este vorba de zeci de locuri fără cazare care sunt disponibile la universităţile din toată ţara, fără cazare, la care aceştia pot candida. 

Spre exemplu, în cazul Iaşului, pe cele patru domenii de studii unde sunt deschise înscrierile sunt zece poziţii pentru Asistenţă Medicală, zece pentru Medicină Generală în limba engleză şi tot zece pentru Medicină Generală în limba franceză.

Pentru Medicină Generală în limba română sunt 70 de locuri, iar la Nutriţie şi Dietetică, tot zece. Toate acestea sunt locuri fără cazare, la care pot candida studenţi din întreaga ţară pe profil medical, ei putând să vină să asiste la cursuri, seminarii, laboratoare şi activităţile ligilor studenţeşti din Iaşi.

Înscrierile sunt deschise începând cu data de 22 februarie, fiind cinci zile în care tinerii pot să îşi depună dosarul la asociaţia studenţească de profil din centrul universitar din care fac parte. Proiectul va fi organizat între 20 şi 25 martie, selecţia dosarelor realizându-se pe baza unui punctaj obţinut de către candidaţi în funcţie de activitatea lor în cadrul cursurilor, cât şi turele de gardă susţinute sau activităţile extra-curriculare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii