500 de ieşeni asiguraţi la Omniasig vor fi audiaţi într-un dosar uriaş de fraudă

joi, 12 iunie 2014, 01:50
3 MIN
 500 de ieşeni asiguraţi la Omniasig vor fi audiaţi într-un dosar uriaş de fraudă
Ei vor fi audiaţi nu în calitate de inculpaţi, ci pentru a da declaraţii în megadosarul fraudei cu asigurări instrumentat de procurorii Parchetului de la Înalta Curte.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor vor căuta acasă 500 de ieşeni, pentru a-i aduce la audieri. Ei vor fi che­maţi la audieri în urmă­toa­rele două săptămâni, lista cu codurile numerice personale sosind zilele trecute la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. De ase­menea, la auderi vor fi chemaţi şi unul dintre directororii de la Omniasig Iaşi, dar şi câţiva dintre agenţii care au încheiat asigurări. Deocamdată, poliţiştii caută în aceste zile adresele de domiciliu ale celor 500 de ieşeni. Aceştia nu sunt chemaţi în calitate de inculpaţi, ci pentru a da declaraţii în megadosarul instrumentat de procurorii Parchetului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii i-au delegat pe ofiţerii ieşeni de la Serviciul de Inves­tigare a Fraudelor pentru a strânge mărturii în acest caz. În acest dosar este vorba despre un presupus prejudiciu de un milion de euro, rezultat din faptul că unii angajaţi ar fi supraevaluat valoa­rea clădirilor în cazul poliţelor de asigurare sau daunele în cazul unor accidente rutiere. În total, 40 de persoane aflate în funcţii de conducere în cadrul societăţii de asigurări au fost la Bucureşti pentru audieri.

Saci cu documente ridicate de la Iaşi

La mijlocul lunii mai, la su­cursala Omniasig din Iaşi au descins doi poliţişti de la Ser­viciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ, unde au ridicat mai mulţi saci cu documente. Percheziţia a durat până seara târziu, iar documentele au fost trimise la Bacău. În total, la nivelul ţării au fost efectuate 49 de percheziţii, atât în Bucureşti, cât şi în Iaşi şi alte judeţe. În prezent, încă nu se ştie dacă la Iaşi există cazuri de abuz în serviciu sau de fals intelectual.

„Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jus­tiţie efectuează cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea de către mai multe persoane a unor infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală“, se precizează într-un comunicat al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cei de la Omniasig au precizat că activitatea instituţiei nu a fost perturbată de percheziţiile fă­cute de procurori şi poliţişti. „Unicul obiectiv al acţiunii de verificare desfăşurată de Par­chetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Omniasig este situaţia poliţelor de asigurare a locuinţelor emi­se de compania noastră în a doua jumătate a anului 2013, respectiv în perioada de intrare în valabilitate a poliţelor PAD. Compania noastră va colabora pe deplin şi va pune la dispo­ziţia autorităţilor locale toate documentele şi informaţiile solicitate. În acelaşi timp am demarat o investigaţie internă pentru a lămuri în întregime această situaţie“, se arată într-un comunicat al companiei re­mis ieri.

Omniasig este controlată de compania Vienna Insurance, şi este a treia firmă de asigurări din România după cota de piaţă. Ea a fost înfiinţată în 1995 şi a fost preluată de firma Wiener Staedische, parte a Viena Insurance Group. În 2008, Vienna Staedistche a preluat BCR Asigurări, fuzionând în 2012 sub denumirea Om­niasig Vienna Insurance Group.

Comentarii