De Business

Punem punctul pe știi

A început procesul de depunere a cererilor pentru subvenţia la hectar

miercuri, 02 martie 2016, 02:50
1 MIN
 A început procesul de depunere a cererilor pentru subvenţia la hectar

Fermierii ieşeni sunt aşteptaţi, începând de ieri, la sediile Agenţiei de de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru a depune cererile unice de plată pentru anul în curs. Termenul limită până când pot fi depuse cererile este 16 mai, însă fermierii care întârzie mai pot prezenta documentele până pe 10 iunie, fiind nevoiţi să suporte penalităţi de întârziere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare.

Şi în acest an, reprezentanţii APIA insistă pe depunerea online a cererii de plată, prin aplicaţia IPA Online, pentru a evita cozile inutile. „Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA Online se face numai în centrele APIA, în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate, precum şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic

Cererile unice de plată se depun la centrele judeţene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol”, potrivit unui comunicat APIA. Fermierii vor depune o singură cerere, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. „Pentru a utiliza timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererii, este necesar ca fermierii să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi”, au transmis reprezentanţii APIA. itiers fiind similar celui la care a fost evaluat. 

 

 

Comentarii