A înnebunit Premier League?

luni, 23 noiembrie 2015, 02:43
2 MIN
 A înnebunit Premier League?

 După ce Manchester City a fost umilită pe teren propriu de Liverpool, Leicester City este liderul campionatului englez

 
 
Rezultate ciudate înregistrate în etapa a XIII-a a campionatului Premier League, etapă începută cu un rezultat normal, dar obţinut cu mare greutate. Manchester United a învins, în deplasare cu 2-1 pe Watford, care a egalat în min. 87 dintr-un penalty trasformat de Deeney, după ce olandezul Depay deschisese scorul în min. 11. În final, germanul Schweinsteiger a adus golul victoriei oaspeţilor. Un rezultat pe care unii “răutăcioşi” îl poate considera o minune, este victoria echipei Chelsea, chiar pe teren propriu, chiar în faţa unei echipe ca Norwich, în fine, chiar numai cu 1-0. Golul victoriei londonezilor a fost înscris de hispano-brazilianul Diego Costa (’64). Însă victoria obţinută l-a făcut pe antrenorul echipei din Stanford Bridge să afirme că titlul de campioană reprezintă o sarcină pentru starul francizei "Misiune: Imposibilă", "Locul patru nu este imposibil pentru mine. Dar dacă mă întrebaţi de câştigarea titlului, atunci aş spune că este o misiune imposibilă. Poate Tom Cruise ar reuşi, dar este greu", a declarat Mourinho.
În prezent, Chelsea este pe locul 15 în clasament, având cu 12 puncte mai puţin decât actuala ocupantă a locului patru, Arsenal. În ultimele cinci sezoane, echipa care a încheiat pe locul patru – care duce în Liga Campionilor – a obţinut o medie de 72 de puncte. Pentru a reuşi să ajungă la această medie, Chelsea are nevoie de 58 de puncte – adică 19 victorii şi o remiză în cele 25 de meciuri rămase din campionatul Angliei.
Într-un alt meci, echipa Manchester City, liderul “la zi” a fost învinsă la scor umilitor, pe teren propriu, de către FC Liverpool, 1-4.Golurile au fost marcate de Mangala (‘7 – autogol), Coutinho (’23), Firmino (’32) şi Skrtel (’81), respectiv, Agüeo (’44)., iar antrenorul german Jürgen Klopp este văzut ca un “Mesia” în tabăra cormoranilor. Astfel încât, după 13 etape în fruntea campionatului englez s-a cocoţat Leicester City, echipa antrenată de italianul Claudio Ranieri, care a învins în deplasare cu 3-0 pe Newcastle United. “Vulpile” patronate de finanţatorul indian cu numele de (ţineţi-vă bine!) Vichai Srivaddhanaprabha au înscris pein Vardy (‘45^1), Ulloa (’62) şi Okazaki (’83). Alte rezultate: Everton – Aston Villa 4-0; Southampton – Stoke 0-1; Swansea – Bournemouth 2-2; West Bromwich – Arsenal 2-1; Tottenham – West Ham 4-1. Pe primele locuri se află Leicester (28 p), Manchester United (27), Manchester City şi Arsenal, câte 26 de puncte.
Partida Crystal Palace – Sunderland se dispută astăzi.  
 
 

Comentarii