A venit vremea Irinei

luni, 24 iulie 2017, 01:43
4 MIN
 A venit vremea Irinei

 

După două victorii ale Simonei Halep, Begu a câştigat turneul de tenis de la Bucureşti, atât la simplu, cât şi la dublu, împreună cu Raluca Olaru . Săptămâna viitoare, Irina va juca tot pe zgură la Bastad, iar semifinalista Ana Bogdan va evolua în China, pe suprafaţă dură
 
 
Două sportive din România au fost prezente în semifinalele turneului BRD Bucharest Open. Alexandra Dulgheru (294) n-a mai reuşit acest lucru fiind învinsă vineri seara, scor 5-7, 5-7 de jucătoarea germană Julia Görges (45 WTA). Erau acolo, experimentata Irina Begu (58) şi tânăra Ana Bogdan (108), ultima aureolată de o victorie superbă în faţa prim-favoritei, Anastassija Sevastova (Letonia). Irina Begu a avut de-a face în semifinale cu favorita nr. 2, spaniola Carla Suarez (34 WTA), jucătoare excelentă pe zgură şi tare ca o stâncă. Irina a porni greu,  ca şi în precedentele partide de simplu, a fost condusă cu 0-3 dar a revenit în stil propriu şi a câştigat cu 7-4. În setul secund, românca a fost mai decisă, a condus cu 5-2, dar a început să greşească şi spaniola a egalat la 5. Irina a avut patru mingi de meci pe serviciul Carlei, la ultima adjudecându-şi partida care a durat două ore şi şapte minute, scor 7-5, 7-5. Irina Begu a egalat scorul întâlnirilor directe cu Suarez, 2-2.
Speranţa unei finale româneşti la turneul BRD organizat la Arenele BCR nu s-a înfăptuit. Jucătoarea germană Julia Görges a învins-o pe Ana Bogdan cu 3-6, 6-2, 6-4 şi s-a calificat în finală, dar românca a avut un prim set excelent. Oricum, Ana a făcut o deplasare grea în aceste zile, ea fiind înscrisă în turneul hard de la Nanchan, în avanpremiera circuitului de vară american.
Ieri, în finală, Irina a învins-o cu 6-3, 7-5 impus într-o oră şi 37 de minute pe Julia Görges. Românca a reuşit un break în primul set, la scorul de 1-1. Ea şi-a adjudecat setul în 42 de minute.  În setul al doilea, Goerges a făcut break la 3-3, preluând conducerea cu 4-3, însă imediat Begu a făcut rebreak şi a egalat – 4-4. Irina Begu a câştigat apoi setul cu 7-5. Pentru Irina Begu, este al patrulea titlu WTA la simplu, după cele obţinute la Taşkent (2012), Seul (2015) şi Florianopolis (2016).  "În urmă cu o lună a venit Cătălina Cristea să mă întrebe de acest trofeu, ce părere am… Nu m-am gândit nicio secundă că după o lună îl voi ţine în mână. Sunt foarte foarte fericită şi nu-mi vine să cred că este al meu", a spus Begu la ceremonia de premiere. Irina Begu le-a mulţumit publicului, colaboratorilor săi şi sponsorilor. "În ultimele două luni de zile am muncit foarte mult, mulţumesc echipei mele. Acest turneu este foarte important pentru noi, vreau să le mulţumesc şi sponsorilor. Sper să-l mai avem pentru mulţi ani de-acum încolo. încă o dată vă mulţumesc şi ne vedem la anul", a adăugat ea.
În semifinalele turneului de dublu, perechea română Irina Begu / Raluca Olaru a câştigat cu 6-0, 6-4 meciul cu cuplul Katarzyna Piter/Maryna Zanevska (Polonia/Belgia) şi a jucat aseară, după finala de simplu, ultimul act cu perchea Elise Mertens/Demi Schuurs (Belgia/Olanda). Irina şi Raluca s-au impus cu 6-3, 6-3 în 80 de minute.
* Jucătoarele Irina Bara (199) şi Alexandra Cadanţu (175) au fost ieri adversare, în primul tur al calificărilor de la Bastad (Suedia), turneu pe zgură,  cu premii totale de 250.000 de dolari. Alexandra Cadanţu a abandonat în setul doi, după o oră şi zece minute de joc, la scorul de 6-2, 3-0 pentru Bara. Irina Bara va juca pentru un loc pe tabloul principal, astăzi cu olandeza Quirine Lemoine (148). Lemoine a participat în această săptămână la BRD Bucharest Open, turneu la care nu a trecut de runda inaugurală. Pe tabloul principal la Bastad se află Irina Begu, care va juca în primul tur cu sportiva franceză Caroline Garcia, favorită nr. 3, şi Patricia Ţig, care va întâlni o sportivă venită din calificări.
Finalele săptămânii
* Gstaad (WTA): Kiki Bertens (Olanda) – Anett Kontaveit (Olanda) 6-4, 3-6, 6-1.

* Bastad (ATP): David Ferrer (Spania) – Aleksandr Dolgopolov (Ucraina) 6-4, 6-4.  

 

 

Comentarii