De Sănătate

Punem punctul pe știi

A VI-a ediţie a Congresului Internaţional de Ortodonţie la Iaşi

miercuri, 03 iunie 2015, 09:30
2 MIN
 A VI-a ediţie a Congresului Internaţional de Ortodonţie la Iaşi

La această manifestare au participat peste 250 de specialişti din ţară şi străinătate, susţinând conferinţe remarcabile personalităţi ale lumii ortodontice mondiale.

La sfârşitul săptămânii trecute Iaşul a reunit nume importante din rândul specialiştilor ortodonţi de talie naţională şi internaţională. În perioada 28-30 mai, la Iaşi s-a desfăşurat cea de-a VI-a ediţie a Congresului Internaţional de Ortodonţie. Intitulată „Interrelaţii în ortodonţie“, manifestarea a fost organizată de Asociaţia Română de Straight-Wire (asociaţie naţională fondată în anul 2000 cu scopul de a promova cercetarea ortodontică) în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“.

La congres au participat peste 250 de specialişti ortodonţi, cadre universitare, medici, practicieni din ţară şi din străinatate. Pe parcursul celor trei zile au susţinut conferinţe 20 de personalităţi marcante ale lumii ortodontice din Franţa, Belgia, Elveţia, Italia, Spania, Austria, Grecia, Egipt, Liban, Ungaria, Republica Moldova şi SUA, în cadrul unui program cu subiecte de mare actualitate.

„Caracterul deosebit al acestei ediţii a fost dat de participarea unora dintre cele mai remarcabile personalităţi ale lumii ortodontice mondiale. Astfel, preşedintele de onoare al Congresului a fost prof. dr. Ravindra Nanda (SUA), iar printre lectorii prezenţi s-au numărat vice-preşedintele Federaţiei Mondiale de Ortodonţie (WFO) – prof. dr. Abbas Zaher (Egipt), dr. Panagiotis Skoularikis (Grecia) vice-preşedintele Federaţiei Europene a Ortodonţie (FEO) şi prof. dr. Thierrz De Coster (Belgia), preşedintele Societăţii Mondiale a Ortodonţilor Francofoni. Prezenţa acestor personalităţi la manifestarea de la Iaşi, dovedeşte că şcoala de ortodonţie ieşeană a crescut şi s-a aliniat valorilor internaţionale. Şi ni s-a părut firesc ca în cadrul acestei întâlniri să îl omagiem pe domnul profesor Rusu, întemeietorul clinicii de stomatologie pediatrică din Iaşi“, a declarat prof. dr. Irina Zetu, preşedintele manifestării.

Alături de tematica variată şi de cursurile pre post congres, ca o noutate, au mai fost organizate şi două sesiuni, una în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali din Iaşi şi una cu Ordinul Tehnicienilor din Iaşi. De asemenea, ediţia din acest an a inclus şi o secţiune-concurs pentru tinerii specialişti din domeniul ortodonţiei.
 

Comentarii