Academia de film americană, care acordă anual premiile Oscar, are un nou preşedinte

miercuri, 09 august 2017, 14:08
2 MIN
 Academia de film americană, care acordă anual premiile Oscar, are un nou preşedinte

Academia de film americană are un nou preşedinte, după ce Consiliul Guvernatorilor l-a ales pentru această funcţie, marţi, pe directorul de imagine John Bailey, cunoscut pentru filme precum ”Mai bine nu se poate/ As Good as It Gets”, cu Jack Nicholson în distribuţie, şi ”Oameni obişnuiţi/ Ordinary People”, premiate cu Oscar, informează variety.com.

John Bailey a devenit cel de-al 36-lea preşedinte al Academia de film americane, care acordă anual premiile Oscar. Decizia a fost luată marţi seară, în cadrul unei întâlniri lunare a Consiliul Guvernatorilor (Board of Governors). 
 
Noul preşedinte o va înlocui pe Cheryl Boone Isaacs, care a ocupat funcţia timp de patru ani. John Bailey, în vârstă de 74 de ani, mai este cunoscut pentru filme precum “American Gigolo”, “The Big Chill”, “Groundhog Day”, “The Anniversary Party”, “The Way Way Back” şi “A Walk in the Woods”.
 
În 2014, John Bailey a fost distins cu premiul pentru întreaga carieră al American Society of Cinematographers, dar nu a fost niciodată nominalizat la Oscar.
 
Mai mulţi membri ai Academiei sperau ca funcţia de preşedinte să fie ocupată de o altă femeie sau de o persoană de culoare. În 2013, când Cheryl Boone Isaacs a fost aleasă preşedinte, s-a vorbit mult despre faptul că ea a fost cea de-a treia femeie şi prima persoană de culoare în această funcţie.
 
Între principalele puncte de pe agenda noului preşedinte se vor afla dezvoltarea proiectului muzeului Academiei, rezolvarea problemei scăderii audienţei galei Oscar, dar şi continuarea creşterii numărului de femei şi reprezentanţi ai unor minorităţi în rândul membrilor organizaţiei, până în 2020.
 
Preşedintele Academiei trebuie să fie membru al Consiliul Guvernatorilor şi este ales pentru un mandat de un an. Acesta poate ocupa funcţia timp de cel mult patru ani consecutivi.
 
John Bailey îşi începe mandatul de preşedinte al Academiei de film americane în cel de-al 14-lea an de când se află în Consiliul Guvernatorilor.
 
Deşi ar fi fost eligibilă să se întoarcă în Consiliul Guvernatorilor după încheierea mandatului său de preşedinte, Cheryl Boone Isaacsa ales să renunţe la această oportunitate.

Comentarii