Achizitia de avioane de vanatoare F 16 a ajuns pe masa Guvernului

miercuri, 19 iunie 2013, 10:44
1 MIN
 Achizitia de avioane de vanatoare F 16 a ajuns pe masa Guvernului

Guvernul urmeaza sa aprobe in sedinta de astazi proiectul de lege privind achizitia a 12 avioane multirol F-16 la mana a doua. Ministrul apararii, Mircea Dusa, a precizat ca proiectul are toate avizele necesare, inclusiv de la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, si ca va pune la dispozitia Parlamentului toate actele privind achizitia din Portugalia. Aparatele de lupta, cu pretul total in jur de 600 de milioane de dolari, vor fi livrate incepand din 2015, dupa ce vor fi modernizate. Prima rata ar urma sa fie platita anul acesta, potrivit Rador.
 “In acest pachet (de 600 de milioane de dolari, n.n.) intra si pregatirea pilotilor, si mentenanta si modernizare si tot. Avioanele le vom putea folosi in momentul in care va expira resursa pe care noi o avem in momentul de fata pe aparatele MIG 21 Lancer. Atunci vom avea si o escadrila pentru politia aeriana cu avioane multirol, cu aproximatie in anul 2017", a declarat Mircea Dusa pentru Agerpress

Discutiile privind achizitia de avioane multirol F 16 de la Fortele Aeriene Portugheze au fost incepute anul trecut de pe vremea ministrului Corneliu Dobritoiu. Achizitia unei noi flote de avioane militare este necesara intrucat rezerva de zbor a aparatelor MiG 21 Lancer este pe terminate. In cazul in care tara noastra ramane fara aviatie militara va fi nevoita sa plateasca unei alte tari NATO pentru asigurarea spatiului aerian impotriva oricarui tip de amenintare.

Comentarii