Actorul american Tom Hanks: Cu toţii contribuim la apariţia unei distopii în viaţa reală

duminică, 30 aprilie 2017, 15:41
3 MIN
 Actorul american Tom Hanks: Cu toţii contribuim la apariţia unei distopii în viaţa reală

Actorul american Tom Hanks a vorbit într-un interviu recent despre rolul pe care îl au reţelele de socializare şi despre pericolele reale generate de acestea. Starul american consideră că toţi oamenii „contribuie într-o anumită măsură la apariţia unei distopii în viaţa reală”, informează contactmusic.com.

Reţelele de socializare şi pericolele generate de acestea reprezintă subiectul central al filmului ”The Circle”, în care Tom Hanks joacă rolul principal. Filmul este o adaptare a romanului omonim, un volum distopic publicat de Dave Eggers în 2013, şi prezintă câteva teorii destul de realiste despre viitorul societăţii umane.

Tom Hanks, care interpretează în acest film rolul Eamon Bailey, cofondatorul unei companii din domeniul internetului, a abordat aceste subiecte într-un interviu pe care l-a acordat după proiecţia lungmetrajului ”The Circle” la Festivalul Tribeca 2017. Din distribuţia filmului face parte şi actriţa Emma Watson. ”Este foarte greu să prezici felul în care va arăta distopia creată de o societate informatizată bazată pe internet. Poţi să vezi acest film şi să îţi spui: «Cât de mult contribui şi eu la realitatea acestui film?». Iar răspunsul este acesta: «Cu toţii contribuim, câte puţin». Începi cu asta şi totul devine o examinare fascinantă a unui fenomen interesant”, a declara Tom Hanks.

Fiind un pasionat al reţelei de socializare Twitter, starul hollywoodian a fost întrebat dacă este de părere că şi el a contribuit la crearea unei societăţi supravegheate. ”Nu sunt sigur că activităţile mele de pe reţelele de socializare au schimbat lumea în vreun fel. Însă reţelele de socializare prezintă într-adevăr ceea ce eu consider că sunt poveşti interesante şi părţi interesante din vieţile noastre”, a răspuns actorul. Starul de cinema este de părere că reţelele de socializare îi influenţează pe oameni în moduri diferite, în funcţie de modul în care ei le utilizează: ”Cred că primeşti de la ele ceea ce investeşti în ele. Dacă eşti în căutare de bizarerii, creezi bizarerii. Dacă vrei să arunci bombe, ei bine, vei avea parte de nişte explozii”. Filmul ”The Circle”, regizat de James Ponsoldt, pune povestea unei tinere angajate, Mae Holland, care primeşte însărcinarea de a demonstra calităţile unui nou produs creat de compania The Circle: o cameră video care funcţionează 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte, pe care utilizatorii pot să o folosească pentru a-şi prezenta întreaga viaţă în faţa unor persoane complet străine. Ideea de bază a produsului se adresează acelor persoane care vor să fie ”transparente” în ochii publicului, însă tânăra angajată descoperă foarte repede că intenţiile companiei pentru care lucrează nu sunt deloc onorabile.

Filmul ”The Circle” a debutat pe marile ecrane nord-americane în acest weekend şi va intra în cinematografele din România pe 5 mai. Tom Hanks, născut pe 9 iulie 1956, este actor, regizor şi producător american de film, care a câştigat de două ori premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor principal”, cu rolurile interpretate în filmele ”Philadelphia” şi ”Forrest Gump”. Starul american a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru prestaţiile sale din filmele ”Vreau să fiu mare/ Big”, ”Salvaţi soldatul Ryan” şi ”Naufragiatul”. În palmaresul său se mai află patru Globuri de Aur şi un Urs de Argint, câştigat la Festivalul de Film de la Berlin în 1994, pentru ”Philadelphia”.

Comentarii