Admitere 2017, la TUIAȘI: S-au dat probele scrise la Calculatoare şi Arhitectură

joi, 20 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Admitere 2017, la TUIAȘI: S-au dat probele scrise la Calculatoare şi Arhitectură

Candidaţii la admiterea de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare (AC) şi de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino“ din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi au susţinut ieri proba scrisă pentru intrarea la aceste facultăţi. Candidaţii de la AC au trebuit să fie prezenţi în faţa sălii de examen în care au fost repartizaţi încă de la ora 08.00, având asupra lor cartea de identitate sau paşaportul. Cei 729 de candidaţi  au susţinut examenul în 9 săli, rezultatele preliminarii urmând să fie aflate în cursul zilei de astăzi.

Cei care au optat pentru Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino“ s-au prezentat la intrarea în sălile din corpul de Arhitectură de la ora 09.00, cu butetinul, dar şi cu legitimaţia de concurs. Aceştia au avut voie să intre în sala de examen cu instrumente pentru desen, creioane normale sau mecanice adecvate probelor de desen tehnic şi desen liber, radiere albe normale, gumă plastică, echere de 45° şi 60°, teu şi rigle, compas, raportor şi florar. Cei 178 de candidaţi au avut la dispoziţie 5 ore de lucru de la anunţarea subiectelor. Rezultatele urmează să fie afişate pe 24 iulie. 

În cazul AC, candidaţii au la dispoziţie 262 de locuri la buget, 67 de locuri la taxă, 10 pentru cei din Republica Moldova şi un loc pentru românii de pretutindeni, la Arhitectură bătaia fiind la fel de acerbă, tot cu doi candidaţi pe un loc, fiind disponibile 87 de locuri la buget şi 2 locuri cu taxă, dar şi 7 locuri pentru cetăţenii Republicii Moldova. 

Ieri, pentru celelalte 9 facultăţi de la TUIAŞI au fost depuse 188 de dosare, cele mai multe cereri, 61, înregistrându-se la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, urmată de Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, cu 29 de cereri, şi Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, cu 24 de cereri la buget şi 4 la taxă. În total, până în prezent, au fost depuse la TUIAŞI 2.083 de dosare pentru locurile la buget şi 59 pentru cele la taxă. 

Comentarii