Ajung animalele în rai? Ce le spunem copiilor care şi-au pierdut cei mai buni prieteni?

sâmbătă, 04 iulie 2015, 12:28
2 MIN
 Ajung animalele în rai? Ce le spunem copiilor care şi-au pierdut cei mai buni prieteni?

Copiii tristi ca in urma unui eveniment nefericit si-au pierdut cel mai bun prieten, vor sa stie daca acesta va ajunge in Rai. Exista oare un Rai al animalelor, unde se duc toate animalutele care si-au pierdut viata?

Exista un loc care in fiecare zi primesc mancarea preferata si sunt rasfatati cu cele mai bune tratamente pentru blana si cu cele mai bune jucarii? Oare ce ii putem spune unui copil care vede ca a ramas fara animalutul preferat, fie el caine, pisica sau broscuta?

In primul rand, putem spune ca multi nu sunt convinsi ca exista macar Raiul pentru oameni – si daca ar exista, foarte putini dintre noi am fi destul de buni pentru a intra in el. Insa cu siguranta neputinta noastra de a gasi o ancora spirituala in viata nu trebuie sa ii marcheze pe copii, iar modul in care ii explicam moartea animalului pe care l-au indragit este extrem de important.

Nu doar copiii se ataseaza foarte mult de animalutele pe care le avem pe langa casa; chiar si pentru adulti, ideea de Rai pentru animale este extrem de atractiva. Cine nu ar dori sa stie ca, odata ajuns in viata de dupa, Grivei va fi ingrijit cum se cuvine? Dar mai ales, ca se va reintalni cu animalul iubit dupa moarte?

Cei care au animale stiu foarte bine ca acestea au cu siguranta o gama larga de trairi pe care le au si oamenii: sunt fericite, triste, fac mofturi, se ataseaza de anumite persoane, sufera cand sunt parasite si pot salva viata unor oameni. Si atunci, de ce n-ar merge in Rai?

animale.ro

 

Comentarii