De Sănătate

Punem punctul pe știi

Al treilea centru medical de permanenţă în municipiu

Are sediul în cartierul Galata, pe strada Anton Crihan, nr.16, bl.D12, ap.3.

sâmbătă, 02 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 Al treilea centru medical de permanenţă în municipiu

Un nou centru de permanenţă funcţio­nează în Iaşi începând de ieri. Casa de Asi­gurări de Sănătate şi Direcţia de Sănătate Publică au deschis de la 1 septembrie un nou centru de permanenţă în municipiul Iaşi. 

Astfel, pe lângă cele două centre care existau deja, centrul de permanenţă Umanitas SRL din cartierul Tătăraşi şi centrul de permanenţă Hermamed Center SRL de lângă Spitalul „Sfântul Spiridon“ – ieşenii au la dispoziţie un nou centru care asigură permanenţa medicală în oraş. Acesta are sediul în cartierul Galata, pe strada Anton Crihan, nr.16, bl.D12, ap.3, parter şi, potrivit CJAS, va asigura continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă a colectivităţilor locale arondate, prin intermediul a cinci medici de familie şi a celor cinci asistente medicale.

„Serviciile medicale acordate de medicii de familie în cadrul centrelor de permanenţă sunt ur­mă­toarele: asistenţă medicală în afecţiu­nile acute şi urgenţele medico-chirurgicale, în limitele competenţei medicului de familie şi posibilităţilor tehnice, trimitere către alte specialităţi în vederea internării, în cazul afecţiunilor acute şi urgenţelor medico-chirurgicale care depăşesc competenţele medicului de familie, administrarea medicaţiei şi materialelor sanitare necesare tratamentului de urgenţă care se asigură din trusa de urgenţă a centrului de permanenţă“, se arată într-un comunicat al CJAS.

Potrivit acestuia, garda se instituie în centrul de permanenţă, în zilele lucrătoare, între orele 15.00 – 8.00, după terminarea programului stabilit pentru activitatea curentă a medicilor de familie din zonele arondate.  În zilele de sâmbătă, duminică şi săr­bători legale, precum şi în zilele declarate libere de către Guvernul României, garda începe de la ora 8.00 şi durează 24 de ore. „Înfiinţarea acestui centru de permanenţă reprezintă una dintre soluţiile devenite necesare în vederea diminuării numărului de consultaţii, respectiv a desconges­tionării Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţe «Sfântul Spiridon», unde zilnic este un aflux de pacienţi foarte mare“, se mai subliniază în comunicatul citat.  

 

 

Comentarii