ALDE moare!

marți, 28 martie 2017, 01:50
4 MIN
 ALDE moare!

Dar părinţii săi vor rămâne din nou însărcinaţi.

Născută în urma împreunării dintre slugile lui Dan Voiculescu şi trădătorii din PNL, ALDE e la un icnet de deces. Contează mai puţin motivele scandalului dintre tabăra (mult mai mare) a lui Călin Popescu Tăriceanu şi cea (mult mai mică) a lui Daniel Constantin, pentru că adevărata luptă dintre cei doi co-preşedinţi se dă pentru influenţă şi ciolan, nu pentru cine ştie ce principii de viaţă ori pentru niscaiva proiecte de ţară. Importă la fel de puţin acum şi ce va rezulta în urma acestui război: un nou partid, o nouă mişcare civică, o nouă fundaţie, o nouă televiziune de ştiri, un nou Ponta etc. – pentru că toate acestea vor reprezenta oricum o altă poantă politică proastă!

Singurul lucru care ar trebui să atragă atenţia electoratului, în aceste zile, este ridicolul situaţiei care transpare din luările de poziţie ale celor doi părinţi ai ALDE – cei atât de devotaţi unul altuia, dar şi copilului lor, doar cu câteva luni înainte.

Aflat, de departe, pe primul loc în topul discursurilor găunoase, Tăriceanu ne vorbeşte din nou de edificarea statului de drept, de obligativitatea tuturor românilor de a respecta regulile şi legile ţării, ca şi de forţele oculte care vor răul poporului, opunându-se viziunii sale revoluţionare de a face din România a şaptea putere din Europa!

Dar copreşedintele ALDE se face că uită că mulţi dintre membrii săi de partid au „emanat” în urma unei decizii (neconstituţionale!) luate în 2014 de către vicepremierul de atunci, Liviu Dragnea. Uită, de asemenea, că a fost surprins de mai multe ori încălcând reguli elementare de bună purtare în societate, că a reinterpretat în folos propriu anumite prevederi din Constituţie, dar şi că s-a opus întotdeauna unui necesar control al averilor, pe motiv că în acest mod s-ar distruge clasa mijlocie din România! Şi-a pierdut memoria şi în ceea ce priveşte participarea sa, încă de la începutul anilor ’90, la tot felul de trădări, rupturi, fracţionări şi facţionări politice, toate în dezavantajul PNL. De aceea, să nu uităm că Tăriceanu a fost primul lider liberal care a colaborat pe faţă, în domeniul afacerilor dubioase transpartinice, cu ”partidul corupţilor”, mutare care a discreditat PNL până astăzi. Cât despre programul” a şaptea putere din Europa”? Când oferi străinilor, pe câţiva firfirici, resursele strategice ale României, e cam greu să mergi înainte. Darămite să-i mai şi întreci pe alţii, mai ales dacă ne referim la ţări precum Belgia, Olanda ori Danemarca! Dar ultimul loc în Europa îl avem fără nicio îndoială asigurat atâta vreme cât politicieni ca Tăriceanu şi partide ca ALDE vor hotărî viitorul ţării. 

La rândul său, nesemnificativul Daniel Constantin ne vorbeşte acum de onorabilitatea propriei persoane, de faptul că nu poate fi şantajat de către nimeni, şi de uşurinţa cu care ar renunţa la orice funcţie politică. Despre banii primiţi ca ”împrumut” de la Dan Voiculescu se exprimă mult mai eliptic.  Problema cu Constantin este că, sub chipul său de mamă nevinovată a ALDE, se ascunde un om care nu se pricepe la nimic util ţării, un politician care e aşezat la înălţime tocmai pentru a nu-i deranja pe cei de sub el. Uns ministru al Mediului (după ce a funcţionat şi ca ministru al Agriculturii) într-o ţară care colcăie de mizerie oriunde îţi întorci privirea, Constantin ne-a povestit despre proiecte care nu se vor aplica niciodată, şi despre amenzi care nu se vor da niciodată. Spre deosebire de Tăriceanu, deşi mai tânăr decât acesta, Daniel Constantin este totuşi ceva mai reţinut în declaraţii belicoase, poate şi pentru că, aşa cum a dovedit de-a lungul timpului, nu este deloc omul deciziilor radicale, ce nu mai lasă loc de întoarcere. Daniel Constantin este genul de personaj politic de care vom uita imediat ce va ieşi din viaţa publică. 

Concepută pentru a garanta o majoritate parlamentară în jurul PSD, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pseudoeuropeni e pe ducă. Dar ALDE e doar un nume, ori mai bine zis un alt nume pentru partide ca PUNR, PRM, UNPR, PUR sau PC, formaţiuni fără doctrină, dar mari iubitoare de penali. Peste puţini ani, din cenuşa liberarilor trădători şi a conservatorilor pătaţi se va naşte alt partid pesedist, unul mai trainic şi mai frumos!

Comentarii