Alocaţia de stat pentru copii (II)

vineri, 25 iulie 2014, 01:50
2 MIN
 Alocaţia de stat pentru copii (II)

– Informaţii oferite de Casa Judeţeană de Pensii Iaşi –

Care sunt actele necesare pentru primirea alocaţiei?
a) cerere tip : 
b) certificatul naştere pentru copil – în original şi copie;
c) actele de identitate  – B.I. / C.I. / C.I.P. al ambilor părinţi – în original şi copie;
d) în funcţie de situaţia concretă şi alte acte, ca de pildă, certificat de căsătorie; hotărâre de divorţ; hotărâre judecătorească de încredinţare, încredinţare în vederea adopţiei, de plasament, de plasament în regim de urgenţă, de instituire a tutelei; certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap etc.
e) declaraţie acord cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal
f) un dosar cu şină;
Dacă se doreşte primirea alocaţiei prin bancă, este necesar un extras de cont de la o bancă agreată de plătitor;
În cazul părinţilor necăsătoriţi, se solicită prezenţa ambilor pentru stabilirea, de comun acord, a reprezentantului legal;
Pentru copiii născuţi în sate membre ale Uniunii Europene se adaugă la dosar şi un formular E 411/Adeverinţă de la instituţiile abilitate (din ţara unde s-a născut copilul) sau adeverinţă de salariat cu menţionarea datei angajării pentru părinţii care lucrează în România.

Modificări ulterioare
Persoanele în drept sunt obligate să comunice orice schimbare în privinţa componenţei familiei sau a domiciliului/reşedinţei care poate determina încetarea sau modificarea acordării drepturilor de alocaţie de stat pentru copii, în termen de cel mult 15 zile de la apariţia acesteia, inclusiv situaţia în care cetăţenii români îşi stabilesc rezidenţa în altă ţară împreună cu copiii lor.

Cererea de reordonanţare
In situaţia in care alocaţia pentru copil nu a fost ridicata o perioadă de timp, în vederea recuperării acesteia reprezentantul legal al beneficiarului trebuie să facă o cerere de reordonanţare către Direcţia de Asistenta Socială şi Protecţia Copilului de care aparţine. Recuperarea alocaţiei se poate face retroactiv pe maxim 3 ani. După acest termen, dreptul de a solicita alocaţia restantă se prescrie.

Tel./Fax: 0232.272.065  E-mail: bcc@yahoo.com

 

Comentarii