COMUNICAT DE PRESA

Ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, prezent la o conferinţă organizată de un colegiu din Iaşi

duminică, 15 octombrie 2017, 14:40
1 MIN
 Ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, prezent la o conferinţă organizată de un colegiu din Iaşi

Vineri – 13 octombrie 2017 s-a desfăşurat în cadrul Colegiului Agricol şi de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi” conferinţa “ AGRICULTURA PRINCIPALA SURSĂ DE EXISTENŢĂ A OMENIRII”, eveniment care a reunit specialişti de marcă în domeniu, profesionişti şi pasionaţi de agricultură precum şi profesori şi elevi ai şcolii, studenţi şi masteranzi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi de Medicină Veterinară ”I. I. de la Brad”, Iaşi.

Invitat de onoare a fost Excelenţa sa domnul ambasador al Republicii Moldova în Japonia, dl. Vasile Bumacov, personalităţi ale mediului academic ieşean din cadrul U.S.A.M.V sau Universităţii Tehnice ”Gh. Asachi”, decidenţi din domeniul agricol dar şi reprezentanţi ai fermelor agricole de succes din zona de N-E a României.

Aceştia au împărtăşit participanţilor de la conferinţă exemple de bună practică din domeniul agricol din România dar şi din alte ţări ale lumii (Japonia, Germania, Olanda), aspecte privind perspectivele educaţiei agricole în învăţământul preuniversitar românesc al secolului al XXI-lea, tehnologii moderne de recoltare a plantelor furajere in condiţii deosebite sau au prezentat diverse oportunităţi de inserţie pe care le pot aveaabsolvenţii de la specializarea agriculturăîn condiţiile actuale.

Comentarii