Ambulanţierul care punea benzină în canistră, anchetat. Fura sau era în interes de serviciu?

miercuri, 19 octombrie 2016, 01:58
1 MIN

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) a demarat în cursul zilei de ieri o anchetă internă în cazul angajatului care a fost surprins zilele trecute într-o benzinărie cum punea benzină atât în rezervorul echipajului medical, cât şi într-o canistră pe care o ţinea între picioare, în spatele portierei deschise, pentru a nu fi văzut.  

De asemenea, după ce a terminat de umplut canistra, ambulanţierul a continuat să facă plinul autoturismului.  Acesta a fost însă remarcat de un bărbat care se afla în spatele său la benzinărie şi care l-a filmat, postând ima­ginile pe reţelele de socializare, iar ulterior a depus şi o reclamaţie scrisă la sediul SAJ. „În urma sesizărilor primite, la nivelul SAJ s-a de­marat o anchetă internă în urma căreia vom concluziona dacă este vorba despre utilizarea carburantului pentru nevoile instituţiei sau a fost vorba despre utilizarea în scop personal. Ulterior, vom anunţa concluziile anchetei“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ. 

Echipajul medical pe care acesta îl alimenta este un echipaj de tip A1, folosit în special pentru consultaţii la domiciliu, în cazul pacienţilor cu afecţiuni cronice existente, aflaţi în tratament care necesită un consult, însă nu neapărat şi transportul la spital. În dotarea SAJ Iaşi se află şapte astfel de echipaje.

Comentarii