Amendă uriaşă pentru un cabinet medical

sâmbătă, 08 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Amendă uriaşă pentru un cabinet medical

CJAS a sancţionat CMI Oprişan Georgeta pentru servicii medicale raportate eronat şi documente medicale completate incorect şi incomplet.

Verificările lunare ale reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) continuă să scoată la iveală numeroase nereguli în interiorul sistemului sanitar ieşean. Serviciul de Control al instituţiei a descoprit, luna trecută, analize fictive, consultaţii suprapuse şi acte medicale incorect completate, pe baza cărora câţiva medici ieşeni beneficiau pe nedrept de decontări. Cea mai mare amendă dată de reprezentanţii CJAS a fost în valoare de 54.400 de lei şi a mers către CMI Oprişan Georgeta, pentru servicii medicale raportate eronat şi documente medicale completate incorect şi incomplet. Reporterii „Ziarului de Iaşi“ au încercat să afle mai multe detalii despre neregulile ce au condus la acestă sancţiune destul de serioasă, însă Georgeta Oprişan, medic specialist neurolog, s-a ferit să discute pe această temă, spunând că nu poate comenta.

Tot pentru servicii medicale trecute în mod nejustificat pe foile de decontare a fost amendată şi SC Doimed Plus, suma imputată fiind în valoare de 26.000 de lei. Reprezentantul legal al cabinetului medical specializat în obstetrică-ginecologie, dr. Doina Iancu, a refuzat, de asemenea, să ofere explicaţii. „Sunt plecată la un curs în străinătate, care durează între trei şi şase luni“, a spus dr. Iancu, apoi a pus punct conversaţiei, închizând telefonul.

Verificările Serviciului de Control al CJAS au scos la suprafaţă abateri grave şi în cazul CMI Joacăbine Catalin, specializat în diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor neurologice. „CMI Joacăbine a fost amendat cu suma de 10.848 de lei pentru servicii completate incorect, consultaţii de urgenţă raportate eronat şi contravaloare prescripţii medicale raportate în timpul internării“, a precizat Robert Dâncă, preşedintele CJAS. Reporterii „Ziarului de Iaşi“ au încercat să ia legătura telefonic cu dr. Catalin Joacăbine pentru un punct de vedere oficial cu privire la situaţia prezentată de conducerea CJAS, însă nu li s-a răspuns apelurilor.

Tot din rândul furnizorilor de asistenţă medicală clinică, au fost sancţionate CMI Corodescu Lavinia, Centrul de Psihiatrie şi Psihoterapie şi General Med Help, sumele imputate fiind în valoare de 3.106 lei, 3.638 de lei, respectiv 3.700 lei, şi în cazul acestora depistându-se documente incomplete şi incorect completate, date spre decontare la CJAS.

Nici furnizorii de medicamente care au încălcat clauzele contractuale nu au scăpat cu faţa curată în urma controalelor efectuate de echipele de control ale CJAS. SC Farma-Liv a fost amendată cu 6.436 de lei pentru lispa datelor de identificare pe reţete.

De asemenea, au mai fost verificaţi şi medici de familie, toţi primind avertismente pentru documente primare incomplete şi incorect completate. Fiind la prima abatere, nu s-au aplicat amenzi.
 

Comentarii