Anchetă DNA pe Facebook: ofiţer de poliţie pus sub acuzare. Închiria ilegal maşini

vineri, 03 octombrie 2014, 01:57
2 MIN
 Anchetă DNA pe Facebook: ofiţer de poliţie pus sub acuzare. Închiria ilegal maşini

Inspectorul de poliţie la Poliţia de Frontieră Iaşi este acuzat că închiria ilegal maşini. Potrivit DNA, activităţile comerciale sunt incompatibile cu funcţia sa. Pentru a nu fi descoperit, poliţistul folosea anunţuri online şi un cont de Facebook.

Procurorii Direcţiei Naţionale An­ticoruţie din Iaşi au luat ieri măsura controlului judiciar împotriva unui poliţist de frontieră din oraş acuzat că ar fi efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia sa. Inspectorul de poliţie Ionuţ-Radu Ciobanu este acuzat că racola clienţi de pe Facebook cărora le închiria maşini.

Împotriva sa au fost reţinute nu mai puţin de 21 de acte materiale. Infrac­ţiunea pentru care este cercetat este de „efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu func­ţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori în­che­ierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată“.

Prins în flagrant

Potrivit procurorilor, acesta ar fi comis faptele în perioada 19 august – 22 septembrie, atunci când a închiriat mai multe autoturisme către diverse persoane. „Clienţii erau racolaţi fie prin intermediul unor anunţuri on­line, fie prin intermediul unui cont de Fa­cebook sau al unui post telefonic. Pe lângă preţul solicitat pe zi (preţ ce varia între 18 şi 25 euro, în funcţie de durata închirierii), pentru închiriere inculpatul solicita clienţilor şi o garanţie de 100 sau 150 euro“, au precizat anchetatorii ieşeni. Aceştia au mai arătat că, pentru a ascunde activităţile ilegale pe care le desfăşura, Ciobanu întocmea în fals contracte de comodat, cu titlu gratuit, pe care le semna împreună cu persoana care închiria autoturismul, folosind pentru aceasta datele sale reale.

La începutul acestei săptămâni, inspectorul a fost surprins de procurori la scurt timp după ce încasase o sumă de bani din închiriat.

Comentarii