De Business

Punem punctul pe știi

Angajaţii Fortus nu mai protestează la Prefectură. S-au mutat în faţa firmei

joi, 25 mai 2017, 10:36
2 MIN
 Angajaţii Fortus nu mai protestează la Prefectură. S-au mutat în faţa firmei

După două zile de greva foamei, cei 25 de angajaţi Fortus au renunţat la gestul extrem şi au părăsit Prefectura. S-au mutat însă la sediul societăţii din CUG, unde li s-au mai alăturat colegi şi unde, în cursul zilei de ieri, au aşteptat răspunsuri. La primele ore ale dimineţii, la Fortus s-au adunat în jur de 50 de persoane, printre care şi reprezentanţi de sindicat.

„Oamenii au aşteptat răspunsul de la Bucureşti, care nu ne este favorabil, deoarece au spus clar că se aşteaptă darea în plată. Nu mai este mult până pe 8 iunie, când are loc un nou termen la Tg. Mureș, şi când se poate declara falimentul. La mulţi dintre cei aflaţi în greva foamei la Prefectură li s-a făcut ieri (n.r. alaltăieri) rău, însă ce ne-a şocat a fost atitudinea medicului de pe salvarea care a stat pe perioada grevei cu noi. A spus că nu avem voie să bem nici apă, că ori facem greva foamei, ori nu. Doamna a fost deranjată şi a trebuit să stea cu noi”, a declarat Monica Bene, şefa secţiei de tratament termic secundar la fostul colos ieşean.

Ca rezultat a acestei greve, urmează ca miercurea viitoare să se întrunească o comisie de dialog social, în care se se întâlnească atât creditorii, angajaţii, reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Ministerului Economiei, cât şi oameni politici ieşeni.

Comentarii