ApaVital: Nu vor mai fi probleme cu apa la Bârnova şi la Valea Lupului

duminică, 03 iulie 2016, 10:47
2 MIN
 ApaVital: Nu vor mai fi probleme cu apa la Bârnova şi la Valea Lupului

Furnizorul de apă a mărit capacitatea de înmagazinare din aceste zone în care, până acum, vara erau mereu restricţii severe.

Ieşenii din Valea Lupului şi Bârnova ar putea să nu mai aibă probleme legate de alimentarea cu apă în timpul verii. Reprezentanţii ApaVital susţin că au rezolvat definitiv problema reprezentată de consumul crescut de apă în perioadele de caniculă.

„În cele două zone, vara se înregistra un consum exagerat, apa fiind utilizată şi pentru udarea grădinilor. Din acest motiv, se depăşea deseori capacitatea de înmagazinare, consecinţa fiind întreruperea furnizării sau raţionalizarea consumului. De acum însă nu vom mai avea probleme decât în situaţiile date de avarii sau accidente. Soluţia pentru rezolvarea problemelor legate de un deficit de apă pe perioada verii, cauzat atât de o dezvoltare explozivă a zonelor rezidenţiale, cât şi de un consum nejudicios care nu poate fi controlat, o reprezenta investiţia în mărirea capacităţilor de stocare a apei. Economiile realizate la contractele de lucrări de pe POS Mediu au permis relocarea sumelor pentru acoperirea unor nevoi imediate ale sistemului şi s-au concretizat în implementarea acestui proiect, care va permite alimentarea continuă cu apă în Valea Lupului şi Bucium-Bârnova chiar în condiţiile de vârf de consum actual ce se înregistrează în perioadele caniculare“, a declarat purtătorul de cuvânt al ApaVital, Răzvan Manolache.

Proiectul de mărire a capacităţii de înmagazinare a apei a avut o valoare de 16,4 milioane de euro, lucrările finalizându-se acum zece zile. Au fost efectuate lucrări de reabilitare şi consolidare a rezervoarelor şi a staţiei de clorinare Şorogari, a rezervorului de alimentare cu apă din Valea Lupului şi a staţiei de pompare din Lunca Cetăţuii. Au fost construite două noi staţii de pompare, una de clorinare şi un post de transformare în cele două localităţi, fiind construite totodată două rezervoare noi în Lunca Cetăţuii şi încă unul în Valea Lupului.

În comuna Valea Lupului, de la o capacitate de înmagazinare iniţială de 300 mc de apă s-a ajuns la o capacitate totală de 6.300 mc de apă. Satul Lunca Cetăţuii, de unde era alimentată şi zona rezidenţială din Bucium, primea apă din Miroslava, neexistând capacităţi de înmagazinare locale. În zonă a fost construit un rezervor de 500 mc la Hlincea, unul de 1.000 mc la Cercu şi a fost reabilitat rezervorul de 500 mc din Lunca Cetăţuii.

Comentarii