N

Are două crime şi două violuri la activ, dar judecătorii ieşeni i-au redus pedeapsa cu şase ani şi jumătate

N

marți, 27 mai 2014, 01:50
2 MIN
 Are două crime şi două violuri la activ, dar judecătorii ieşeni i-au redus pedeapsa cu şase ani şi jumătate

\N

Vasile Zosineanu are la activ două crime şi două violuri. În baza noilor coduri penale, judecătorii ieşeni i-au redus pedeapsa cu 6 ani şi jumătate. Clemenţa a fost acordată într-un dosar în care ieşeanul a fost acuzat că a provocat moartea unei pensionare, după ce a violat-o când venea de la praznic

Noile coduri penale continuă să îi oblige pe judecătorii ieşeni să scadă pedepsele unor infractori extrem de periculoşi. Un individ din Iaşi care are la activ două violuri şi două crime va fi eliberat cu şase ani şi jumătate mai devreme din puşcărie, în urma unei decizii luate de Tribunalul Iaşi.

Magistraţii au fost nevoiţi să pună în aplicare legea mai favorabilă în cazul lui Vasile Zosineanu, cel care în 2010 era condamnat la 26 de ani şi 6 luni de închisoare pentru un viol urmat de moartea victimei. Judecătorii i-au acordat acum maximul prevăzut de lege pentru această infracţiune, de 18 ani, adăugându-i la pedeapsă un spor de peste 600 de zile, rămase neexecutate dintr-o pedeapsă anterioră.

Declaraţii şocante

Faptele lui Vasile Zosineanu, recunoscute cu nonşalanţă de acesta, au şocat la vremea respectivă opinia publică ieşenă. Procurorii ieşeni au notat că, în noiembrie 2009, bărbatul originar din localitatea Cotnari a consumat în exces băuturi alcoolice după care a ieşit pe stradă în căutarea unei femei cu care să întreţină raporturi sexuale. A găsit-o astfel pe Maria Băeanu (74 de ani), care se întorcea de la un praznic, pe care individul a urcat-o într-o căruţă şi i-a promis că o va duce acasă. Zosineanu a oprit însă într-o zonă mai ascunsă şi a violat-o pe femeie, provocându-i decesul.

În timpul audierilor procurorilor, bărbatul a declarat: „Îmi pare rău pentru ce am făcut. Eram beat. Am o problemă cu femeile atunci când sunt un pic ameţit. Pe bătrâna asta nu am vrut să o omor.“ De remarcat că bărbatul ieşean era eliberat condiţionat în momentul în care a comis abominabila faptă. De altfel, Vasile Zosineanu şi-a petrecut o mare parte din viaţă în spatele gratiilor.

În trecut, el a mai fost condamnat la 22 de ani pentru un alt omor, iar înainte de a a provoca decesul bătrânei fusese eliberat condiţionat după un caz de viol. Psihiatrii care l-au expertizat în perioada premergătoare trimiterii în judecată au concluzionat că acesta suferă de anumite devieri sexuale. Scăzând din perioada deja efectuată până în prezent, în 15 ani, Zosineanu ar putea fi lăsat din nou în societate.
 

Comentarii