Artista ieşeancă Zamfirei Bîrzu, sărbătorită mâine la Teatrul Naţional

marți, 09 decembrie 2014, 21:29
2 MIN
 Artista ieşeancă Zamfirei Bîrzu, sărbătorită mâine la Teatrul Naţional

Luna aceasta, Centrul Cultural Internaţional din Iaşi organizează un eveniment plin de sensibilitate şi oferă un cadou special ieşenilor. Astfel, la Teatrul Naţional, mâine, 10 decembrie, începând cu ora 17 va avea loc evenimentul omagial în onoarea Zamfirei Bîrzu, denumită şi Ambasadorul Artelor Ieşene.

Artist ieşean de talie internaţională, Zamfira Bîrzu este profesor universitar la Facultatea de Arte a Universităţii „George Enescu” din Iaşi şi membru al 3 Grup, alături de Felix Aftene, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Gabriela Drinceanu, sculptor de talie internaţională.

„Activitatea deosebită a Zamfirei Bîrzu se reflectă în zeci de expoziţii personale şi de grup, în ţară şi în străinătate, simpozioane şi tabere de creaţie şi numeroase distincţii artistice în ţară şi in stăinătate. Aceasta este absolventă a Universităţii unde predă, a terminat Facultatea de Arte Plastice Decorative şi Design, specialitatea Pictură şi şi-a dat doctoratul în Domeniul Arte Vizuale al Universităţii de Vest din Timişoara şi este membră a Uniunii Artistilor Plastici din Romania”, a specificat Adina Stoleru Youssef, PR în cadrul Centrului cultural Internaţional din Iaşi.

Dintre expoziţiile acesteia amintim: „Trenul Timpului – personalităţi ieşene”, organizată la World Trade Center, „Dealuri din Bucovina şi dune de nisip din Sahara” care a avut loc la Centrul Cultural International, Hammamet din Tunisia, „Ingeri şi Demoni” organizată la Centrul Cultural Roman de la Paris, „Arta la frontieră. Frontiera artelor” de la Institutul Cultural Roman din Budapesta, „Dialog”, organizată împreună cu celebrul artist Sarantis Gagas din Grecia la Anixis Gallery, Baden, Elvetia, la Bienala Internaţională de Artă „Meeting Point” – Romania-Ungaria-Cehia-Croatia, „Perspective”, organizată la Palatul Parlamentului de la Bucuresti, „Salonul confederaţiei uniunilor artistice internaţionale”, care a avut loc la Moscova, Rusia. De asemenea a avut lucrări la Târgul Internaţional de artă contemporană şi fotografie „Berliner Liste” din Germania, „Expresii şi tipologii”, expoziţie organizată la Galeria de Arta „Dana” din Iaşi, Vernisajul „Romania-Spania. Două culturi, două perspective” de la Galeria de Artă, Complexul Palas şi altele.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Opera Română Iaşi şi Bucium. 

Comentarii