O problemă edilitară nerezolvată la Iaşi de peste 20 de ani

Asociaţie debranşată de la apă rece din cauza a doi rău-platnici

sâmbătă, 23 martie 2013, 02:50
2 MIN
 Asociaţie debranşată de la apă rece din cauza a doi rău-platnici

„Înţelegem situaţia neplăcută a celor care plătesc, dar contractul este cu asociaţia“, explică sec cei de la ApaVital.

O asociaţie de proprietari din Podu Iloaiei a fost debranşată de la alimentarea cu apă din cauza câtorva rău-platnici. Ope­raţiunea a fost efectuată ieri-dimineaţă, când angajaţii ApaVital, însoţiţi de poliţişti, au demontat apometrul de la intrarea în bloc. „La noi pe scară sunt două familii care au într-adevăr datorii foarte mari, de 5.455 lei, respectiv 1.529. Aceştia au acceptat să fie debranşaţi individual, pentru că efectiv nu au de unde plăti. De două luni li s-a intrat în casă şi li s-au sigilat apometrele, cu acceptul lor. Mai este o bătrână care are 2.147 de lei datorie, dar plăteşte şi ea câte 50 de lei pe lună, mai mult decât consumă. Celelalte familii îşi plătesc facturile. Noi am făcut tot ce se putea. Să se războiască ApaVital cu datornicii, nu cu cei care sunt în regulă. Vin cu poliţia la noi, pleacă cu apometrul, de parcă am fi furat ceva“, a spus indignată o locatară a asociaţiei.
Asociaţia de proprietari nr. 1 din Podu Iloaiei figurează în scriptele ApaVital cu datorii de 64.300 lei şi penalităţi de 214.450 lei. „Înţelegem situaţia neplăcută a celor care plătesc, dar noi nu avem ce face. Contractul este cu asociaţia. S-a făcut o eşalonare, dar asociaţia nu s-a ţinut de ea. Cum anume se înţeleg oamenii între ei, cum se strâng banii, sunt aspecte care ţin strict de activitatea asociaţiei, nu de a noastră. Suntem nevoiţi să sistăm furnizarea temporar, pentru a putea recupera debitele. Asociaţia ne-a comunicat la ce scări să oprim apa, şi asta am şi făcut“, a spus purtătorul de cuvânt al ApaVital, Răzvan Manolache.
Cele mai mari datorii la ApaVital se înre­gistrează la asociaţia de proprietari „1 Mai“ din Târgu Frumos. Aceasta înregistrează datorii de 194.300 de lei şi penalităţi în valoare de 408.600 lei.
 

Comentarii