Astrofizicianul Stephen Hawking, pe noul album Pink Floyd

joi, 09 octombrie 2014, 22:43
1 MIN
 Astrofizicianul Stephen Hawking, pe noul album Pink Floyd

Legendarul grup britanic Pink Floyd va lansa pe 7 noiembrie un nou album, primul înregistrat în studiouri după 20 de ani. Albumul, intitulat "The Endless River", este imprimat fără fostul său lider, Roger Waters, însă cu un interpret neaşteptat: astrofizicianul Stephen Hawking, care nu poate vorbi decât cu ajutorul unui calculator, relatează 7sur7.be.

Potrivit unor informaţii de pe internet, una din piesele de pe albumul produs de casa de discuri new-yorkeză Columbia Records se numeşte ‘Talkin’ Hawkin”.

Stephen Hawking, care este complet paralizat din cauza unei scleroze laterale amiotrofice, a apărut deja pe precedentul album al grupului Pink Floyd, ‘The Division Bell’, lansat în 1994. Se exprimă cu ajutorul unui calculator, iar vocea ‘sa’ s-a făcut auzită în piesa ‘Keep Talking’ spunând: ‘Milioane de ani oamenii au trăit ca animalele. Apoi s-a produs ceva care a eliberat puterea imaginaţiei noastre’.

Membrul fondator al formației, Richard Wright, care a murit în 2008, a scris singur sau în colaborare 12 din cele 18 cântece de pe noul album. În schimb, fostul lider al grupului, Roger Waters, plecat din Pink Floyd în 1985, nu a participat la acest proiect.

De la primele apariţii pe scena muzicală, în 1965, Pink Floyd a vândut peste 250 de milioane de discuri în toată lumea, printre cele mai de succes numărându-se ‘Dark Side of the Moon’ şi ‘Wish You Were Here’. (Agerpres) 

Comentarii