Atacantul mult căutat: bosniacul Bojan Golubovic

luni, 16 februarie 2015, 02:43
3 MIN
 Atacantul mult căutat: bosniacul Bojan Golubovic

Fostul jucător de  la Ceahlăul Piatra Neamţ  va semna un contract până în vară cu CSMS Iaşi

CSMS Iaşi a rezolvat problema achiziţionării unui atacant experimentat. Ieri dimineaţă, la primul antrenament în Copou după revenirea din cantonamentul de iarnă, derulat în Antalya, antrenorul Nicolo Napoli a contat şi pe Bojan Golubovic. Vârful bosniac, care împlineşte 32 de ani pe 22 august, este cunoscut în România ca urmare a evoluţiilor pe care le-a avut la Ceahlăul Piatra Neamţ, echipă la care fost întâiul marcator  între 2012 şi 2014. Până a ajunge în Liga I, Golubovic a mai fost legitimat la cluburi din fosta Iugoslavie, Padinska Skela, Leotar Trebinje, Slavonac, Medimurje şi RNK Split, iar după plecarea de la Ceahlăul a jucat la clubul danez Sonderjysk.
Preşedintele executiv al CSMS Iaşi, Florin Prunea, s-a arătat încântat de achiziţia făcută. “Bojan a fost jucătorul pe care ni l-am dorit cel mai mult în această iarnă. Şi el a vrut foarte mult să se întoarcă în România, unde este respectat şi apreciat ca urmare a evoluţiilor pe care le-a avut la Ceahlăul. Am încredere că Bojan va fi atacantul de careu de care avem nevoie. Chiar dacă a ratat cantonamentul nostru, s-a antrenat aproape toată iarna cu echipa daneză la care a jucat în tur, e bine pregătit. În alegerea noastră a contat mult faptul că ştie bine Liga I, nu are nevoie să se acomodeze. De altfel, chiar dacă a ajuns sâmbătă noapte în Iaşi, duminică dimineaţă a lucrat foarte bine.Ne-am înţeles deja asupra contractului, luni, după vizita medicală, va semna pe jumătate de an cu noi. În vară, avem posibilitatea de a-i prelungi contractul pentru încă un an”.
Prunea s-a arătat îngrijorat de situaţia lui Creţu. Jucătorul s-a accidentat în timpul meciului amical pe care CSMS l-a disputat joi, cu Cernomoreţ Odessa, şi nu a mai fost folosit de selecţionerul Anghel Iordănescu în ultimul meci amical disputat de selecţionata divizionară a României în Antalya, contra Republicii Moldova. “Medicul echipei naţionale de fotbal a României, Pompiliu Popescu, i-a spus lui Creţu că are ciupitură de menisc. Nu e cazul de operaţie, însă trebuie ca Alex să urmeze un tratament. Luăm în considerare şi varianta ca jucătorul să plece la Leverkusen,  în Germania, la clinica doctorului Thomas Pfeifer, medicul care i-a tratat  pe Bădic şi Liviu Mihai. Abia apoi vom şti mai exact cât va sta Creţu”.
 
Nichita, mulţumit de Prunea
 

Nicolo Napoli şi jucătorii ieşeni nu au vrut să dea declaraţii ieri, la stadionul “Emil Alexandrescu”! În schimb, a vorbit despre fotbal primarul Iaşului, Gheorghe Nichita: “Am stat de vorbă cu Nicolo Napoli şi Florin Prunea. Sunt mulţumiţi de pregătirea făcută şi de lotul existent. Lotul e numeros, posturile sunt foarte bine acoperite. Sunt optimist că lucrurile vor merge bine, avem speranţe. Dacă nu aveam, nu făceam atâtea eforturi, nu pleca echipa în Antalya. Mai avem nevoie şi de puţină şansă, care ne-a lipsit în tur. Sunt mulţumit de cum a lucrat Florin Prunea, a făcut treabă bună în această vacanţă, a adus jucătorii de care aveam nevoie. Mereu am adus jucători de valoare, din păcate, mulţi nu au confirmat. Sperăm ca lucrurile să stea altfel de data asta”.

 

 

Comentarii